RECEPTY

Smažený květák ve voňavém těstíčku

Smažený květák ve voňavém těstíčku

Podáváme s dušenou zeleninou nebo vařenými bramborami.

recept,fotorecept,bazalka,květák,petrželová nať,Bezmasá jídla,Sezónní recepty

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bazalka2polévkové lžíce
květák-
mléko250mililitrů
mouka hladká-
olej fritovací-
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř bílý mletý½čajové lžičky
petrželová nať1polévková lžíce
sůl1čajová lžička
sůl-
vejce slepičí2kusy
voda-

 

Recept

1. 

květák  voda  sůl

Květák rozebereme na růžičky a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme vařit. Část květákových růžiček bude ve vodě a část se uvaří nad vodou v páře. Na změknutí květáku můžeme použít i parní hrnec. Vaříme cca 10 minut. Poté vodu slijeme, a květák necháme vychladnout. Pro rychlejší zchladnutí ho rozložíme na talíř.

2. 

mléko 250 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 1 čajová lžička  bazalka 2 polévkové lžíce  petrželová nať 1 polévková lžíce

Do mísy nalijeme mléko, přidáme vajíčka, sůl, natrhanou bazalku a nasekanou petrželovou nať.

3. 

mouka hladká

Přidáme mouku a dohladka rozmícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo husté těstíčko (asi 150 - 180 g).

4. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  pepř bílý mletý ½ čajové lžičky

Do těstíčka vmícháme papriku a pepř.

5. 

olej fritovací

Růžičky květáku namočíme do těstíčka a vložíme do rozehřátého oleje.

6. 

Osmažíme ze všech stran.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit