svetvemne.cz

Smažený květák ve voňavém těstíčku

     

Podáváme s dušenou zeleninou nebo vařenými bramborami.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Bazalka2polévkové lžíce
Květák
Mléko250mililitrů
Mouka hladká
Olej fritovací
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pepř bílý mletý½čajové lžičky
Petrželová nať1polévková lžíce
Sůl1čajová lžička
Sůl
Vejce slepičí2kusy
Voda

1. 

květák  voda  sůl

Květák rozebereme na růžičky a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme vařit. Část květákových růžiček bude ve vodě a část se uvaří nad vodou v páře. Na změknutí květáku můžeme použít i parní hrnec. Vaříme cca 10 minut. Poté vodu slijeme, a květák necháme vychladnout. Pro rychlejší zchladnutí ho rozložíme na talíř.

2. 

mléko 250 ml  vejce slepičí 2 ks  sůl 1 ČL  bazalka 2 PL  petrželová nať 1 PL

Do mísy nalijeme mléko, přidáme vajíčka, sůl, natrhanou bazalku a nasekanou petrželovou nať.

3. 

mouka hladká

Přidáme mouku a dohladka rozmícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo husté těstíčko (asi 150 - 180 g).

4. 

paprika červená mletá 1 ČL  pepř bílý mletý ½ ČL

Do těstíčka vmícháme papriku a pepř.

5. 

olej fritovací

Růžičky květáku namočíme do těstíčka a vložíme do rozehřátého oleje.

6. 

Osmažíme ze všech stran.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit