Smažený květák ve voňavém těstíčku

Podáváme s dušenou zeleninou nebo vařenými bramborami.
recept,fotorecept,bazalka,květák,petrželová nať,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
bazalka | 2 7 | polévkové lžíce kcal | |
květák | 0 ?? | kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
pepř bílý mletý | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 1 7 | polévková lžíce kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
Květák rozebereme na růžičky a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme vařit. Část květákových růžiček bude ve vodě a část se uvaří nad vodou v páře. Na změknutí květáku můžeme použít i parní hrnec. Vaříme cca 10 minut. Poté vodu slijeme, a květák necháme vychladnout. Pro rychlejší zchladnutí ho rozložíme na talíř.

2.
mléko 250 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1 čajová lžička • bazalka 2 polévkové lžíce • petrželová nať 1 polévková lžíce
Do mísy nalijeme mléko, přidáme vajíčka, sůl, natrhanou bazalku a nasekanou petrželovou nať.

3.
Přidáme mouku a dohladka rozmícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo husté těstíčko (asi 150 - 180 g).

4.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • pepř bílý mletý ½ čajové lžičky
Do těstíčka vmícháme papriku a pepř.


6.
Osmažíme ze všech stran.

Dobrou chuť!