RECEPTY

Zapékaný květák s bramborami a sýrem

Zapékaný květák s bramborami a sýrem

Květákový nákyp s pikantní chutí sýru Niva, který je obdobou francouzského sýra Roquefort.

recept,fotorecept,květák,brambory,sýr Niva,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory300gramů
cibule250gramů
květák1kilogram
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%150mililitrů
máslo-
pepř bílý mletý½čajové lžičky
smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
strouhanka-
sýr Niva120gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

květák 1 kilogram

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a 15 minut předvaříme ve slané vodě. Scedíme a necháme vychladnout.

2. 

cibule 250 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

3. 

Do uvařeného květáku přidáme cibuli.

4. 

brambory 300 gramů

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.

5. 

Přidáme je ke květáku a promícháme.

6. 

máslo  strouhanka

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní připravený květák.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  sůl 1 čajová lžička  pepř bílý mletý ½ čajové lžičky

Ve smetaně rozmícháme mléko, vejce, sůl a pepř.

8. 

Tekutinou zalijeme květák, vložíme do horké trouby a při teplotě 200 °C pečeme asi 30 minut (do ztuhnutí).

9. 

sýr Niva 120 gramů

Sýr nahrubo nastrouháme.

10. 

Posypeme sýrem květák...

11. 

... a 10-15 minut zapečeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie