Zapékaný květák s bramborami a sýrem

Květákový nákyp s pikantní chutí sýru Niva, který je obdobou francouzského sýra Roquefort.
recept,fotorecept,květák,brambory,sýr Niva,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 300 276 | gramů kcal | |
cibule | 250 110 | gramů kcal | |
květák | 1 290 | kilogram kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 150 96 | mililitrů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
pepř bílý mletý | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 320 | gramů kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sýr Niva | 120 459 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
květák 1 kilogram
Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a 15 minut předvaříme ve slané vodě. Scedíme a necháme vychladnout.


3.
Do uvařeného květáku přidáme cibuli.


5.
Přidáme je ke květáku a promícháme.

6.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní připravený květák.

7.
smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • sůl 1 čajová lžička • pepř bílý mletý ½ čajové lžičky
Ve smetaně rozmícháme mléko, vejce, sůl a pepř.

8.
Tekutinou zalijeme květák, vložíme do horké trouby a při teplotě 200 °C pečeme asi 30 minut (do ztuhnutí).


10.
Posypeme sýrem květák...

11.
... a 10-15 minut zapečeme.

Dobrou chuť!