RECEPTY

Květák v mandžuské omáčce

Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

recept,fotorecept,květák,rajčatové pyré,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Čínská kuchyně,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cibule80gramů
cibulka jarní1kus
cukr krystalový1čajová lžička
květák500gramů
mouka hladká3polévkové lžíce
olej řepkový1000mililitrů
olej řepkový5polévkových lžic
papriková pasta gulášová - pikantní1čajová lžička
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rajčatové pyré200gramů
sójová omáčka1polévková lžíce
sůl3čajové lžičky
voda180mililitrů
zázvor kořen10gramů
česnek4stroužky
škrob kukuřičný6polévkových lžic

 

Recept

1. 

květák 500 gramů

Květák umyjeme a rozebereme na malé růžičky.

2. 

sůl 1 čajová lžička

Květák uvaříme v přiměřeném množství slané vody 5 minut.

3. 

Květák scedíme a necháme vychladnout.

4. 

škrob kukuřičný 3 polévkové lžíce  mouka hladká 3 polévkové lžíce  sůl 1 čajová lžička

Smícháme si suché ingredience na těstíčko.

5. 

voda 80 mililitrů

Přidáme vodu a vymícháme dohladka.

6. 

Do těstíčka jemně přimícháme růžičky květáku.

7. 

škrob kukuřičný 2 polévkové lžíce

Přidáme ještě trochu škrobu.

8. 

Při obalování by se mělo těstíčko táhnout jako pavučina mezi kousky květáku.

9. 

olej řepkový 1000 mililitrů

V hrnci si rozpálíme olej.

10. 

A pomalu po kouskách přidáváme obalený květák. Pokud bychom přidali hodně květáku najednou, olej by zchladnul a místo smažení by se vařil.

11. 

Dozlatova smažené kousky vyjmeme cedníkem...

12. 

... a necháme na ubrousku chladnout.

13. 

cibule 80 gramů  olej řepkový 5 polévkových lžic

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

14. 

česnek 4 stroužky  zázvor kořen 10 gramů

Přidáme najemno nakrájený česnek a zázvor.

15. 

Smažíme spolu jemně dozlatova.

16. 

sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  papriková pasta gulášová - pikantní 1 čajová lžička  rajčatové pyré 200 gramů  sójová omáčka 1 polévková lžíce  cukr krystalový 1 čajová lžička

Přidáme rajčatové pyré, ochutíme a dále vaříme.

17. 

škrob kukuřičný 1 polévková lžíce  voda 100 mililitrů

Na zahuštění si rozmícháme škrob ve vodě...

18. 

... a směs přimícháme do woku. Po chvíli vaření nám omáčka zhoustne a je připravena obalit kousky květáku.

19. 

Jemně promícháme s připraveným obaleným květákem.

20. 

cibulka jarní 1 kus

Přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku. Trochu si odložíme stranou na ozdobení při servírování.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie