svetvemne.cz

Květák v mandžuské omáčce

     

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
cibule80gramů
cibulka jarní1kus
cukr krystalový1čajová lžička
květák500gramů
mouka hladká3polévkové lžíce
olej řepkový1000mililitrů
olej řepkový5polévkových lžic
papriková pasta gulášová - pikantní1čajová lžička
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rajčatové pyré200gramů
sójová omáčka1polévková lžíce
sůl3čajové lžičky
voda180mililitrů
zázvor kořen10gramů
česnek4stroužky
škrob kukuřičný6polévkových lžic

1. 

květák 500 gramů

Květák umyjeme a rozebereme na malé růžičky.

2. 

sůl 1 čajová lžička

Květák uvaříme v přiměřeném množství slané vody 5 minut.

3. 

Květák scedíme a necháme vychladnout.

4. 

škrob kukuřičný 3 polévkové lžíce  mouka hladká 3 polévkové lžíce  sůl 1 čajová lžička

Smícháme si suché ingredience na těstíčko.

5. 

voda 80 mililitrů

Přidáme vodu a vymícháme dohladka.

6. 

Do těstíčka jemně přimícháme růžičky květáku.

7. 

škrob kukuřičný 2 polévkové lžíce

Přidáme ještě trochu škrobu.

8. 

Při obalování by se mělo těstíčko táhnout jako pavučina mezi kousky květáku.

9. 

olej řepkový 1000 mililitrů

V hrnci si rozpálíme olej.

10. 

A pomalu po kouskách přidáváme obalený květák. Pokud bychom přidali hodně květáku najednou, olej by zchladnul a místo smažení by se vařil.

11. 

Dozlatova smažené kousky vyjmeme cedníkem...

12. 

... a necháme na ubrousku chladnout.

13. 

cibule 80 gramů  olej řepkový 5 polévkových lžic

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

14. 

česnek 4 stroužky  zázvor kořen 10 gramů

Přidáme najemno nakrájený česnek a zázvor.

15. 

Smažíme spolu jemně dozlatova.

16. 

sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  papriková pasta gulášová - pikantní 1 čajová lžička  rajčatové pyré 200 gramů  sójová omáčka 1 polévková lžíce  cukr krystalový 1 čajová lžička

Přidáme rajčatové pyré, ochutíme a dále vaříme.

17. 

škrob kukuřičný 1 polévková lžíce  voda 100 mililitrů

Na zahuštění si rozmícháme škrob ve vodě...

18. 

... a směs přimícháme do woku. Po chvíli vaření nám omáčka zhoustne a je připravena obalit kousky květáku.

19. 

Jemně promícháme s připraveným obaleným květákem.

20. 

cibulka jarní 1 kus

Přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku. Trochu si odložíme stranou na ozdobení při servírování.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit