svetvemne.cz

Zapečený květák s parmezánem

     

Rychlá lehká večeře. Můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo s bramborovou přílohou.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Květák400gramů
Máslo40gramů
Sýr parmezán40gramů
Sůl
Sůl himálajská růžová½čajové lžičky
Vejce slepičí4kusy
Voda

1. 

květák 400 g  voda  sůl

Květák rozebereme na malé růžičky a ve slané vodě 10-15 minut povaříme. Scedíme a necháme vychladit.

2. 

vejce slepičí 4 ks  sýr Parmezán 40 g  sůl himálajská růžová ½ ČL

Parmezán nastrouháme a rozmícháme s vajíčky. Osolíme.

3. 

máslo 40 g

Květák rozložíme na dno zapékací mísy nahrubo vymazané máslem. Zalijeme vajíčky se sýrem.

4. 

V horké troubě zapečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit