Zapečený květák s parmezánem

Rychlá lehká večeře. Můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo s bramborovou přílohou.
recept,fotorecept,květák,sýr Parmezán,Bezmasá jídla,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
květák | 400 116 | gramů kcal | |
máslo | 40 294 | gramů kcal | |
sýr Parmezán | 40 157 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl himálajská růžová | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
Květák rozebereme na malé růžičky a ve slané vodě 10-15 minut povaříme. Scedíme a necháme vychladit.

2.
vejce slepičí 4 kusy • sýr Parmezán 40 gramů • sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky
Parmezán nastrouháme a rozmícháme s vajíčky. Osolíme.

3.
máslo 40 gramů
Květák rozložíme na dno zapékací mísy nahrubo vymazané máslem. Zalijeme vajíčky se sýrem.

4.
V horké troubě zapečeme.

Dobrou chuť!