Zapečený květák s parmezánem
Rychlá lehká večeře. Můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo s bramborovou přílohou.
recept,fotorecept,květák,sýr Parmezán,Bezmasá jídla,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
květák | 400 | gramů | |
máslo | 40 | gramů | |
sýr Parmezán | 40 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl himálajská růžová | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | - |
Recept
1.
Květák rozebereme na malé růžičky a ve slané vodě 10-15 minut povaříme. Scedíme a necháme vychladit.
2.
vejce slepičí 4 kusy • sýr Parmezán 40 gramů • sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky
Parmezán nastrouháme a rozmícháme s vajíčky. Osolíme.
3.
máslo 40 gramů
Květák rozložíme na dno zapékací mísy nahrubo vymazané máslem. Zalijeme vajíčky se sýrem.
4.
V horké troubě zapečeme.
Dobrou chuť!