svetvemne.cz

Šafránové rizoto

     

Krémová pochoutka lahodné chuti, také známá jako Milánské rizoto (Risotto alla Milanese).

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule200gramů
máslo150gramů
rýže kulatozrnná500gramů
sýr Parmezán100gramů
víno bílé suché1decilitr
vývar hovězí1litr
šafrán0

1. 

cibule 200 gramů  máslo 50 gramů

Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji do sklovita na malém množství másla.

2. 

rýže kulatozrnná 500 gramů

Přidáme dva šálky rýže a smažíme ještě asi dvě minuty do průsvitna.

3. 

šafrán  víno bílé suché 1 decilitr  vývar hovězí 1 litr

Přidáme sklenici bílého suchého vína a špetku šafránu. Když se víno odpaří, přiléváme hovězí vývar, dokud se rýže neuvaří.

4. 

sýr Parmezán 100 gramů  máslo 100 gramů

Přidáme nastrouhaný parmezán a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit