svetvemne.cz

Šafránové rizoto

    

Krémová pochoutka lahodné chuti, také známá jako Milánské rizoto (Risotto alla Milanese).

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule200gramů
máslo150gramů
rýže kulatozrnná500gramů
sýr Parmezán100gramů
víno bílé suché1decilitr
vývar hovězí1litr
šafrán-

1. 

cibule 200 gramů  máslo 50 gramů

Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji do sklovita na malém množství másla.

2. 

rýže kulatozrnná 500 gramů

Přidáme dva šálky rýže a smažíme ještě asi dvě minuty do průsvitna.

3. 

šafrán  víno bílé suché 1 decilitr  vývar hovězí 1 litr

Přidáme sklenici bílého suchého vína a špetku šafránu. Když se víno odpaří, přiléváme hovězí vývar, dokud se rýže neuvaří.

4. 

sýr Parmezán 100 gramů  máslo 100 gramů

Přidáme nastrouhaný parmezán a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit