svetvemne.cz

Hráškové rizoto

     

Chutné krémové rizoto s hráškem.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bujón zeleninový20gramů
cibule200gramů
hrášek200gramů
máslo50gramů
olej olivový2polévkové lžíce
rýže kulatozrnná250gramů
sýr Parmezán50gramů
voda1litr

1. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  cibule 200 gramů  rýže kulatozrnná 250 gramů

Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji do sklovita na olivovém oleji. Přidáme šálek rýže a smažíme ještě asi dvě minuty dosklovita. Zalijeme sklenkou bílého vína.

2. 

voda 1 litr  bujón zeleninový 20 gramů  hrášek 200 gramů

Když se víno odpaří, přidáme dvě sklenice vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu). Když začne voda vřít, je čas přidat hrášek (může být mrazený). Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.

3. 

sýr Parmezán 50 gramů  máslo 50 gramů

Přidáme nastrouhaný sýr a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit