RECEPTY

Hráškové rizoto

Hráškové rizoto

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chutné krémové rizoto s hráškem.

recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,hrášek,sýr Parmezán,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Sezónní recepty

Rizoto

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Hmotnost porce

900 g

Energie porce

991 kcal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

bujón zeleninový

20

52

gramů

kcal

cibule

200

88

gramů

kcal

hrášek

200

152

gramů

kcal

máslo

50

367

gramů

kcal

olej olivový

2

264

polévkové lžíce

kcal

rýže kulatozrnná

250

863

gramů

kcal

sýr Parmezán

50

196

gramů

kcal

voda

1

0

litr

kcal

 

Recept

1. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  cibule 200 gramů  rýže kulatozrnná 250 gramů

Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji do sklovita na olivovém oleji. Přidáme šálek rýže a smažíme ještě asi dvě minuty dosklovita. Zalijeme sklenkou bílého vína.

Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli...

2. 

voda 1 litr  bujón zeleninový 20 gramů  hrášek 200 gramů

Když se víno odpaří, přidáme dvě sklenice vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu). Když začne voda vřít, je čas přidat hrášek (může být mrazený). Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.

Když se víno odpaří, přidáme dvě sklenice...

3. 

sýr Parmezán 50 gramů  máslo 50 gramů

Přidáme nastrouhaný sýr a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

Přidáme nastrouhaný sýr a kousek másla....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit