svetvemne.cz

Houbové rizoto s liškami

    

Recept na přípravu lahodného krémového italského rizota s čerstvými liškami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bazalka½čajové lžičky
cibule50gramů
houby lišky200gramů
máslo35gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rýže kulatozrnná400gramů
sýr Parmezán70gramů
sůl1čajová lžička
víno bílé suché100mililitrů
vývar zeleninový500mililitrů

1. 

cibule 50 gramů  houby lišky 200 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Nadrobno nakrájenou cibulku a lišky osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme.

2. 

víno bílé suché 100 mililitrů  vývar zeleninový 200 mililitrů  rýže kulatozrnná 400 gramů

Přidáme rýži a mírně ji orestujeme. Podlijeme bílým vínem a vývarem.

3. 

bazalka ½ čajové lžičky  vývar zeleninový 300 mililitrů

Pokračujeme v mírném varu, přiléváme vývar a udržujeme obsah kastrolu v řídké kašovité konzistenci. Dochutíme sušenou nebo čerstvou bazalkou.

4. 

sýr Parmezán 70 gramů  máslo 35 gramů

Když rýže přestane být tvrdá a začne se rozvářet na povrchu, přidáme kousek másla a strouhaného sýra. Pořádně zamícháme a necháme přikryté 10 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit