svetvemne.cz

Houbové rizoto s liškami

     

Recept na přípravu lahodného krémového italského rizota s čerstvými liškami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bazalka½čajové lžičky
Cibule50gramů
Houby lišky200gramů
Máslo35gramů
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Rýže kulatozrnná400gramů
Sýr parmezán70gramů
Sůl1čajová lžička
Víno bílé suché100mililitrů
Vývar zeleninový500mililitrů

1. 

cibule 50 g  houby lišky 200 g  sůl 1 ČL  pepř černý mletý ¼ ČL

Nadrobno nakrájenou cibulku a lišky osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme.

2. 

víno bílé suché 100 ml  vývar zeleninový 200 ml  rýže kulatozrnná 400 g

Přidáme rýži a mírně ji orestujeme. Podlijeme bílým vínem a vývarem.

3. 

bazalka ½ ČL  vývar zeleninový 300 ml

Pokračujeme v mírném varu, přiléváme vývar a udržujeme obsah kastrolu v řídké kašovité konzistenci. Dochutíme sušenou nebo čerstvou bazalkou.

4. 

sýr Parmezán 70 g  máslo 35 g

Když rýže přestane být tvrdá a začne se rozvářet na povrchu, přidáme kousek másla a strouhaného sýra. Pořádně zamícháme a necháme přikryté 10 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit