Houbové rizoto s liškami

Recept na přípravu lahodného krémového italského rizota s čerstvými liškami.
recept,fotorecept,houby lišky,rýže kulatozrnná,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Vegetariánské recepty,,Bezlepkové
Rizoto
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka | ½ 1 | čajové lžičky kcal | |
cibule | 50 22 | gramů kcal | |
houby lišky | 200 62 | gramů kcal | |
máslo | 35 257 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
rýže kulatozrnná | 400 1380 | gramů kcal | |
sýr Parmezán | 70 275 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
víno bílé suché | 100 82 | mililitrů kcal | |
vývar zeleninový | 500 100 | mililitrů kcal |
Recept
1.
cibule 50 gramů • houby lišky 200 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Nadrobno nakrájenou cibulku a lišky osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme.

2.
víno bílé suché 100 mililitrů • vývar zeleninový 200 mililitrů • rýže kulatozrnná 400 gramů
Přidáme rýži a mírně ji orestujeme. Podlijeme bílým vínem a vývarem.

3.
bazalka ½ čajové lžičky • vývar zeleninový 300 mililitrů
Pokračujeme v mírném varu, přiléváme vývar a udržujeme obsah kastrolu v řídké kašovité konzistenci. Dochutíme sušenou nebo čerstvou bazalkou.

4.
sýr Parmezán 70 gramů • máslo 35 gramů
Když rýže přestane být tvrdá a začne se rozvářet na povrchu, přidáme kousek másla a strouhaného sýra. Pořádně zamícháme a necháme přikryté 10 minut.

Dobrou chuť!