RECEPTY

Jednoduché kachní rizoto

Jednoduché kachní rizoto

Chutná večeře ze zbylých kousků pečené kachny.

recept,fotorecept,Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy,zelenina mražená (mrkev, hrášek),rýže kulatozrnná,Rizoto,Kachní maso,Bezlepkové

Rizoto

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy recept-
cibule200gramů
olej slunečnicový4polévkové lžíce
rýže kulatozrnná150gramů
sýr Cheddar-
sůl1čajová lžička
voda-
zelenina mražená (mrkev, hrášek)350gramů

 

Recept

1. 

Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy recept

Ze zbytků pečené kachny obereme maso (asi 200 g)...

2. 

... a nakrájíme.

3. 

cibule 200 gramů  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

4. 

zelenina mražená (mrkev, hrášek) 350 gramů

Přidáme zeleninu a 5 minut podusíme.

5. 

Vmícháme kachní maso a dobře prohřejeme.

6. 

rýže kulatozrnná 150 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda

Rýži opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Osmahneme na troše oleje, přidáme sůl a přilijeme vodu asi 1,5 cm nad rýži. Zakryjeme a od varu 10 minut povaříme. Odstavíme z ohně a necháme rýži 10 minut zakrytou odpočívat.

7. 

sýr Cheddar

Rýži vmícháme do zeleninovo-kachního základu. Podáváme se strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit