Jednoduché kachní rizoto

Chutná večeře ze zbylých kousků pečené kachny.
recept,fotorecept,Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy,zelenina mražená (mrkev, hrášek),rýže kulatozrnná,Rizoto,Kachní maso,Bezlepkové
Rizoto
Ingredience
Ingredience
Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy recept | 0 ?? | kcal | |
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
rýže kulatozrnná | 150 518 | gramů kcal | |
sýr Cheddar | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zelenina mražená (mrkev, hrášek) | 350 175 | gramů kcal |
Recept
1.
Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy recept
Ze zbytků pečené kachny obereme maso (asi 200 g)...

2.
... a nakrájíme.

3.
cibule 200 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.


5.
Vmícháme kachní maso a dobře prohřejeme.

6.
rýže kulatozrnná 150 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda
Rýži opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Osmahneme na troše oleje, přidáme sůl a přilijeme vodu asi 1,5 cm nad rýži. Zakryjeme a od varu 10 minut povaříme. Odstavíme z ohně a necháme rýži 10 minut zakrytou odpočívat.


Dobrou chuť!