svetvemne.cz

Smetanová rýže

     

Dušená krémová rýže zjemněná smetanou. Vhodná jako příloha k smaženému a grilovanému masu a zelenině.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
Cibulka jarní1kus
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Petrželová nať
Rýže kulatozrnná500gramů
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Sůl
Sůl zeleninová2čajové lžičky
Voda750mililitrů

1. 

rýže kulatozrnná 500 g

Rýži propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

2. 

cibulka jarní 1 ks  sůl zeleninová 2 ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  sůl

V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou ciuľku a přidáme rýži. Za stálého míchání ji chvíli opražíme. Přidáme koření, podle vlastní chuti dosolíme ...

3. 

voda 750 ml  petrželová nať

... a zalijeme vodou. Přidáme nasekanou petrželku a zakryjeme.

4. 

Vaříme asi 15 minut, dokud se neodpaří větší část vody.

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml

Zalijeme smetanou, promícháme a necháme přikryté ještě asi 5 minut dusit.

6. 

Rýže má mít krémovou konzistenci.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit