Smetanová rýže

Dušená krémová rýže zjemněná smetanou. Vhodná jako příloha k smaženému a grilovanému masu a zelenině.
recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Rýže,Bezlepkové
Rýže
Ingredience
Ingredience
cibulka jarní | 1 ?? | kus kcal | |
pepř černý mletý | ¼ ?? | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
rýže kulatozrnná | 500 1725 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl zeleninová | 2 ?? | čajové lžičky kcal | |
voda | 750 1658 | mililitrů kcal |
Recept

2.
cibulka jarní 1 kus • sůl zeleninová 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • sůl
V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou ciuľku a přidáme rýži. Za stálého míchání ji chvíli opražíme. Přidáme koření, podle vlastní chuti dosolíme ...

3.
voda 750 mililitrů • petrželová nať
... a zalijeme vodou. Přidáme nasekanou petrželku a zakryjeme.

4.
Vaříme asi 15 minut, dokud se neodpaří větší část vody.

5.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů
Zalijeme smetanou, promícháme a necháme přikryté ještě asi 5 minut dusit.

6.
Rýže má mít krémovou konzistenci.

Dobrou chuť!