RECEPTY

Smetanová rýže

Smetanová rýže

Dušená krémová rýže zjemněná smetanou. Vhodná jako příloha k smaženému a grilovanému masu a zelenině.

recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Rýže,Bezlepkové

Rýže

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Rýže  Bezlepkové  

 

Ingredience

Ingredience

cibulka jarní1kus
pepř černý mletý¼čajové lžičky
petrželová nať-
rýže kulatozrnná500gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl-
sůl zeleninová2čajové lžičky
voda750mililitrů

 

Recept

1. 

rýže kulatozrnná 500 gramů

Rýži propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

2. 

cibulka jarní 1 kus  sůl zeleninová 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl

V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou ciuľku a přidáme rýži. Za stálého míchání ji chvíli opražíme. Přidáme koření, podle vlastní chuti dosolíme ...

3. 

voda 750 mililitrů  petrželová nať

... a zalijeme vodou. Přidáme nasekanou petrželku a zakryjeme.

4. 

Vaříme asi 15 minut, dokud se neodpaří větší část vody.

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Zalijeme smetanou, promícháme a necháme přikryté ještě asi 5 minut dusit.

6. 

Rýže má mít krémovou konzistenci.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit