RECEPTY

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Jednoduchý recept na lahůdku vhodnou i pro vegetariány.

recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,kukuřice,mrkev,sýr Parmezán,Rizoto,Bezlepkové,Sezónní recepty

Rizoto

Ukuchtil

Počet porcí

4

Hmotnost porce

748 g

Energie porce

971 kcal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

bujón zeleninový

30

78

gramů

kcal

cibule

300

132

gramů

kcal

kukuřice

200

204

gramů

kcal

mrkev

200

90

gramů

kcal

máslo

100

734

gramů

kcal

olej olivový

4

528

polévkové lžíce

kcal

rýže kulatozrnná

500

1725

gramů

kcal

sýr Parmezán

100

392

gramů

kcal

voda

1.5

0

litru

kcal

 

Recept

1. 

olej olivový 4 polévkové lžíce  cibule 300 gramů

Nakrájíme nadrobno dvě středně velké cibule a osmažíme je do sklovita na olivovém oleji.

Nakrájíme nadrobno dvě středně velké cibule...

2. 

rýže kulatozrnná 500 gramů

Přidáme dva šálky rýže a smažíme ještě asi dvě minuty do sklovita.

Přidáme dva šálky rýže a smažíme ještě...

3. 

voda 1.5 litru  bujón zeleninový 30 gramů  kukuřice 200 gramů  mrkev 200 gramů

Přidáme asi půl litru vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu), kukuřici a mrkvičky. Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.

Přidáme asi půl litru vody a dvě kostky...

4. 

sýr Parmezán 100 gramů  máslo 100 gramů

Přidáme nastrouhaný parmezán a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

Přidáme nastrouhaný parmezán a kousek másla....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit