svetvemne.cz

Zeleninové rizoto

    

Jednoduchý recept na lahůdku vhodnou i pro vegetariány.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 
bujón zeleninový30gramů
cibule300gramů
kukuřice200gramů
mrkev200gramů
máslo100gramů
olej olivový4polévkové lžíce
rýže kulatozrnná500gramů
sýr Parmezán100gramů
voda1.5litru

1. 

olej olivový 4 polévkové lžíce  cibule 300 gramů

Nakrájíme nadrobno dvě středně velké cibule a osmažíme je do sklovita na olivovém oleji.

2. 

rýže kulatozrnná 500 gramů

Přidáme dva šálky rýže a smažíme ještě asi dvě minuty do sklovita.

3. 

voda 1.5 litru  bujón zeleninový 30 gramů  kukuřice 200 gramů  mrkev 200 gramů

Přidáme asi půl litru vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu), kukuřici a mrkvičky. Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.

4. 

sýr Parmezán 100 gramů  máslo 100 gramů

Přidáme nastrouhaný parmezán a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit