Zeleninové rizoto

Jednoduchý recept na lahůdku vhodnou i pro vegetariány.
recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,kukuřice,mrkev,sýr Parmezán,Rizoto,Bezlepkové,Sezónní recepty
Rizoto
Ingredience
Ingredience
bujón zeleninový | 30 78 | gramů kcal | |
cibule | 300 132 | gramů kcal | |
kukuřice | 200 204 | gramů kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
olej olivový | 4 528 | polévkové lžíce kcal | |
rýže kulatozrnná | 500 1725 | gramů kcal | |
sýr Parmezán | 100 392 | gramů kcal | |
voda | 1.5 0 | litru kcal |
Recept
1.
olej olivový 4 polévkové lžíce • cibule 300 gramů
Nakrájíme nadrobno dvě středně velké cibule a osmažíme je do sklovita na olivovém oleji.


3.
voda 1.5 litru • bujón zeleninový 30 gramů • kukuřice 200 gramů • mrkev 200 gramů
Přidáme asi půl litru vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu), kukuřici a mrkvičky. Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.

4.
sýr Parmezán 100 gramů • máslo 100 gramů
Přidáme nastrouhaný parmezán a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

Dobrou chuť!