svetvemne.cz

Telecí guláš

    

Jemný gulášek z telecí kližky mírně sladké chuti. Základem je maso i zeleninu opéct a pak spolu vařit doměkka.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

telecí lýtko - móčing 1 kilogram

Kližku zbavíme tvrdých šlach a nakrájíme na větší kostky.

2. 

olej olivový 4 polévkové lžíce

V hrnci rozpálíme olej a maso na něm opečeme do zlatova za občasného míchání.

3. 

majoránka  rozmarýn sušený  česnek 1 stroužek

Větvičku majoránky a rozmarýnu nakrájíme nadrobno spolu s jedním stroužkem česneku. Přidáme k masu a promícháme.

4. 

víno červené suché 3 decilitry  voda  bujón hovězí 10 gramů

Maso podlijeme červeným vínem a necháme vyvařit alkohol. Průběžně podléváme vývarem a vaříme přikryté na středním ohni.

5. 

cibule 180 gramů  mrkev 180 gramů  celer řapíkatý 180 gramů

Cibuli, mrkev a celer si nakrájíme nadrobno.

6. 

olej olivový 2 polévkové lžíce

Nakrájenou zeleninu dáme smažit na rozpálený olej.

7. 

Smažíme na mírném ohni asi 15 minut.

8. 

sůl  pepř černý mletý  rajský protlak 100 mililitrů

Měkkou zeleninu přidáme k masu. Osolíme a opepříme. Vaříme dokud není maso měkké. 5 minut před koncem přimícháme rajský protlak.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit