RECEPTY

Telecí guláš

Telecí guláš

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemný gulášek z telecí kližky mírně sladké chuti. Základem je maso i zeleninu opéct a pak spolu vařit doměkka.

recept,fotorecept,telecí lýtko - móčing,mrkev,celer řapíkatý,Telecí maso,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Telecí maso

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

bujón hovězí

10

17

gramů

kcal

celer řapíkatý

180

??

gramů

kcal

cibule

180

80

gramů

kcal

majoránka

0

??

kcal

mrkev

180

81

gramů

kcal

olej olivový

6

792

polévkových lžic

kcal

pepř černý mletý

0

??

kcal

rajský protlak

100

68

mililitrů

kcal

rozmarýn sušený

0

??

kcal

sůl

0

??

kcal

telecí lýtko - móčing

1

??

kilogram

kcal

voda

0

??

kcal

víno červené suché

3

??

decilitry

kcal

česnek

1

6

stroužek

kcal

 

Recept

1. 

telecí lýtko - móčing 1 kilogram

Kližku zbavíme tvrdých šlach a nakrájíme na větší kostky.

Kližku zbavíme tvrdých šlach a nakrájíme na...

2. 

olej olivový 4 polévkové lžíce

V hrnci rozpálíme olej a maso na něm opečeme do zlatova za občasného míchání.

V hrnci rozpálíme olej a maso na něm opečeme...

3. 

majoránka  rozmarýn sušený  česnek 1 stroužek

Větvičku majoránky a rozmarýnu nakrájíme nadrobno spolu s jedním stroužkem česneku. Přidáme k masu a promícháme.

Větvičku majoránky a rozmarýnu nakrájíme...

4. 

víno červené suché 3 decilitry  voda  bujón hovězí 10 gramů

Maso podlijeme červeným vínem a necháme vyvařit alkohol. Průběžně podléváme vývarem a vaříme přikryté na středním ohni.

Maso podlijeme červeným vínem a necháme...

5. 

cibule 180 gramů  mrkev 180 gramů  celer řapíkatý 180 gramů

Cibuli, mrkev a celer si nakrájíme nadrobno.

Cibuli, mrkev a celer si nakrájíme nadrobno. ...

6. 

olej olivový 2 polévkové lžíce

Nakrájenou zeleninu dáme smažit na rozpálený olej.

Nakrájenou zeleninu dáme smažit na rozpálený...

7. 

Smažíme na mírném ohni asi 15 minut.

Smažíme na mírném ohni asi 15 minut. ...

8. 

sůl  pepř černý mletý  rajský protlak 100 mililitrů

Měkkou zeleninu přidáme k masu. Osolíme a opepříme. Vaříme dokud není maso měkké. 5 minut před koncem přimícháme rajský protlak.

Měkkou zeleninu přidáme k masu. Osolíme a...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit