Telecí guláš

Jemný gulášek z telecí kližky mírně sladké chuti. Základem je maso i zeleninu opéct a pak spolu vařit doměkka.
recept,fotorecept,telecí lýtko - móčing,mrkev,celer řapíkatý,Telecí maso,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Telecí maso
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bujón hovězí | 10 17 | gramů kcal | |
celer řapíkatý | 180 ?? | gramů kcal | |
cibule | 180 80 | gramů kcal | |
majoránka | 0 ?? | kcal | |
mrkev | 180 81 | gramů kcal | |
olej olivový | 6 792 | polévkových lžic kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
rajský protlak | 100 68 | mililitrů kcal | |
rozmarýn sušený | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
telecí lýtko - móčing | 1 ?? | kilogram kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
víno červené suché | 3 ?? | decilitry kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept

2.
olej olivový 4 polévkové lžíce
V hrnci rozpálíme olej a maso na něm opečeme do zlatova za občasného míchání.

3.
majoránka • rozmarýn sušený • česnek 1 stroužek
Větvičku majoránky a rozmarýnu nakrájíme nadrobno spolu s jedním stroužkem česneku. Přidáme k masu a promícháme.

4.
víno červené suché 3 decilitry • voda • bujón hovězí 10 gramů
Maso podlijeme červeným vínem a necháme vyvařit alkohol. Průběžně podléváme vývarem a vaříme přikryté na středním ohni.

5.
cibule 180 gramů • mrkev 180 gramů • celer řapíkatý 180 gramů
Cibuli, mrkev a celer si nakrájíme nadrobno.


7.
Smažíme na mírném ohni asi 15 minut.

8.
sůl • pepř černý mletý • rajský protlak 100 mililitrů
Měkkou zeleninu přidáme k masu. Osolíme a opepříme. Vaříme dokud není maso měkké. 5 minut před koncem přimícháme rajský protlak.

Dobrou chuť!