Telecí pečené řízky

Jemné řízky připravené v obráceném trojobalu, lehce předsmažené a dušením dopečené v troubě. Podáváme podle chuti: s bramborovým salátem, vařenými bramborami, rýží či jen s lehkým zeleninovým salátem.
recept,fotorecept,telecí plec,strouhanka,vejce slepičí,mouka hladká,Telecí maso,Bezlaktózové
Telecí maso
Ingredience
Ingredience
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej řepkový | 0 ?? | kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
telecí plec | 1200 1800 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 8 704 | kcal | |
voda | 300 0 | mililitrů kcal |
Recept

2.
Pokrájíme na 10 plátků - řízků.

3.
Řízky z obou stran naklepeme.

4.
sůl • strouhanka • vejce slepičí 8 ks • mouka hladká
Postupně, po jednom, řízky osolíme, obalíme ve strouhance, v rozšlehaném vajíčku se solí a v mouce.


6.
... i z druhé strany. Ukládáme do hlubokého pekáče.


8.
Pečeme v troubě zakryté 30 minut, odkryjeme a 10 minut necháme dopékat.

Dobrou chuť!