svetvemne.cz

Telecí pečené řízky

     

Jemné řízky připravené v obráceném trojobalu, lehce předsmažené a dušením dopečené v troubě. Podáváme podle chuti: s bramborovým salátem, vařenými bramborami, rýží či jen s lehkým zeleninovým salátem.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

telecí plec 1200 g

Maso omyjeme a osušíme.

2. 

Pokrájíme na 10 plátků - řízků.

3. 

Řízky z obou stran naklepeme.

4. 

sůl  strouhanka  vejce slepičí 8 ks  mouka hladká

Postupně, po jednom, řízky osolíme, obalíme ve strouhance, v rozšlehaném vajíčku se solí a v mouce.

5. 

olej řepkový

Prudce opečeme na horkém oleji z jedné...

6. 

... i z druhé strany. Ukládáme do hlubokého pekáče.

7. 

voda 300 ml

Podlijeme vodou.

8. 

Pečeme v troubě zakryté 30 minut, odkryjeme a 10 minut necháme dopékat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit