Telecí játra na cibulce
Mnohé názory na konzumaci jater se opírají o fakt, že v játrech se čistí toxiny. Je však také nesporné, že játra obsahují množství prospěšných živin. Při koupi vnitřností je proto dobré znát jejich původ. A nakonec: Komu chutnají připraví si je, komu ne...
recept,fotorecept,cibule,telecí játra,Telecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Telecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 300 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | - | ||
sůl | - | ||
telecí játra | 400 | gramů |
Recept
2.
Nakrájíme na asi 0,5-1 cm plátky.
3.
cibule 300 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Rozdělíme ji a na oleji...
4.
... osmažíme (asi 10 minut).
5.
Přidáme plátky jater, opepříme a přibližně 4 minuty na středním plameni restujeme.
6.
Otočíme a orestujeme 2-4 minuty z druhé strany. Poměrně krátkou tepelnou úpravou zůstanou játra jemná a měkká.
Dobrou chuť!