svetvemne.cz

Telecí játra na cibulce

     

Mnohé názory na konzumaci jater se opírají o fakt, že v játrech se čistí toxiny. Je však také nesporné, že játra obsahují množství prospěšných živin. Při koupi vnitřností je proto dobré znát jejich původ. A nakonec: Komu chutnají připraví si je, komu ne...

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule300gramů
Olej slunečnicový4polévkové lžíce
Pepř černý mletý
Sůl
Telecí játra400gramů

1. 

telecí játra 400 g

Játra omyjeme a stáhneme vrchní a spodní blánu.

2. 

Nakrájíme na asi 0,5-1 cm plátky.

3. 

cibule 300 g  olej slunečnicový 4 PL

Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Rozdělíme ji a na oleji...

4. 

... osmažíme (asi 10 minut).

5. 

pepř černý mletý

Přidáme plátky jater, opepříme a přibližně 4 minuty na středním plameni restujeme.

6. 

Otočíme a orestujeme 2-4 minuty z druhé strany. Poměrně krátkou tepelnou úpravou zůstanou játra jemná a měkká.

7. 

sůl

Na závěr osolíme a podáváme s chlebem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit