svetvemne.cz

Houbová smaženice

     

Vydejte se na podzim brzy ráno do lesa a pak si připravte chutnou snídani.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule100gramů
Houby lesní hříbky400gramů
Kmín drcený1.5čajové lžičky
Olej slunečnicový3polévkové lžíce
Sůl1.5čajové lžičky
Vejce slepičí6ks
Voda20mililitrů

1. 

Vydáme se brzy ráno do lesa a nasbíráme chutné hříbky, případně nějaké ty klouzky či suchohřiby. Doma houby znovu překontrolujeme a v případě jakýchkoliv pochybností o jejich jedlosti či nejedlosti, si raději ze sporných kousků smaženici nepřipravujeme.

2. 

houby lesní hříbky 400 g

Houby očistíme, z povrchu kloboučků odstraníme jehličí a listy. Nožičky jemně oškrábeme. Houby překrojíme a zkontrolujeme zda nejsou červivé, ty nekonzumujeme. Zdravé houby nakrájíme na plátky a na sítku pod tekoucí vodou dobře omyjeme.

3. 

cibule 100 g  olej slunečnicový 3 PL

Cibuli nakrájíme na drobno a podusíme na oleji.

4. 

kmín drcený 1.5 ČL  sůl 1.5 ČL  voda 20 ml

Přidáme houby, kmín, sůl a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou 15 minut.

5. 

vejce slepičí 6 ks

Do udušených hub přidáme vejce, mícháme do sražení vajec na smaženici.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit