RECEPTY

Zapékané plněné žampiony

Zapékané plněné žampiony

Pokrm vhodný nejen na Halloween. Připomíná strašidelné hlavy plné červíků. :) Podáváme s bramborovým pyré.

recept,fotorecept,cibule,vepřové mleté maso,žampiony,Vepřové maso,Halloween,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule1kus
olej slunečnicový30mililitrů
paprika červená mletá½čajové lžičky
sůl1čajová lžička
vepřové mleté maso300gramů
voda1decilitr
žampiony600gramů

 

Recept

1. 

cibule 1 kus  olej slunečnicový 30 mililitrů  vepřové mleté maso 300 gramů  sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá ½ čajové lžičky  voda 1 decilitr

Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl, mletou červenou papriku, chvíli osmahneme, podlijeme vodou a 15 minut dusíme pod pokličkou.

2. 

žampiony 600 gramů

Žampiony omyjeme, očistíme a opatrně jim odstraníme nožičky, abychom nepoškodili kloboučky. Nožičky žampionů nadrobno nasekáme a po 15 minutách přidáme k masu, dále vše spolu dusíme ještě 10 minut.

3. 

Náplní naplníme žampiony, vložíme je na suchý pekáč a v předem rozehřáté troubě 10 minut zapečeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie