svetvemne.cz

Masovo-houbové špízy

     

Chutné špízy na sobotní oběd. :)

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule250gramů
Klobása250gramů
Olej slunečnicový
Paprika150gramů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Pepř černý mletý1čajová lžička
Slanina prorostlá200gramů
Sůl2čajové lžičky
Vepřová plec350gramů
Voda150mililitrů
Žampiony400gramů

1. 

cibule 250 g  paprika 150 g  žampiony 400 g  klobása 250 g  vepřová plec 350 g  slanina prorostlá 200 g

Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a rozebereme. Papriku omyjeme, překrojíme na poloviny, vyčistíme a nakrájíme na širší proužky. Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a pak na čtverečky asi 3 x 3 cm. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a ty na širší proužky.

2. 

sůl 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  pepř černý mletý 1 ČL  olej slunečnicový  voda 150 ml

Všechny připravené ingredience střídavě napichujeme na špejle. Špízy poklademe na plech, osolíme, posypeme paprikou a pepřem. Pokapeme olejem a podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a zakryté pečeme 30 minut v rozehřáté troubě při asi 200 °C.

3. 

Potom odkryjeme a 15 minut dopečeme.

4. 

Podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit