RECEPTY

Masovo-houbové špízy

Masovo-houbové špízy

Chutné špízy na sobotní oběd. :)

recept,fotorecept,žampiony,vepřová plec,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule250gramů
klobása250gramů
olej slunečnicový-
paprika150gramů
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý1čajová lžička
slanina prorostlá200gramů
sůl2čajové lžičky
vepřová plec350gramů
voda150mililitrů
žampiony400gramů

 

Recept

1. 

cibule 250 gramů  paprika 150 gramů  žampiony 400 gramů  klobása 250 gramů  vepřová plec 350 gramů  slanina prorostlá 200 gramů

Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a rozebereme. Papriku omyjeme, překrojíme na poloviny, vyčistíme a nakrájíme na širší proužky. Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a pak na čtverečky asi 3 x 3 cm. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a ty na širší proužky.

2. 

sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  olej slunečnicový  voda 150 mililitrů

Všechny připravené ingredience střídavě napichujeme na špejle. Špízy poklademe na plech, osolíme, posypeme paprikou a pepřem. Pokapeme olejem a podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a zakryté pečeme 30 minut v rozehřáté troubě při asi 200 °C.

3. 

Potom odkryjeme a 15 minut dopečeme.

4. 

Podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie