Masovo-houbové špízy
Chutné špízy na sobotní oběd. :)
recept,fotorecept,žampiony,vepřová plec,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 250 | gramů | |
klobása | 250 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
paprika | 150 | gramů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
slanina prorostlá | 200 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vepřová plec | 350 | gramů | |
voda | 150 | mililitrů | |
žampiony | 400 | gramů |
Recept
1.
cibule 250 gramů • paprika 150 gramů • žampiony 400 gramů • klobása 250 gramů • vepřová plec 350 gramů • slanina prorostlá 200 gramů
Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a rozebereme. Papriku omyjeme, překrojíme na poloviny, vyčistíme a nakrájíme na širší proužky. Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a pak na čtverečky asi 3 x 3 cm. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a ty na širší proužky.
2.
sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • olej slunečnicový • voda 150 mililitrů
Všechny připravené ingredience střídavě napichujeme na špejle. Špízy poklademe na plech, osolíme, posypeme paprikou a pepřem. Pokapeme olejem a podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a zakryté pečeme 30 minut v rozehřáté troubě při asi 200 °C.
3.
Potom odkryjeme a 15 minut dopečeme.
4.
Podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!