svetvemne.cz

Domácí tlačenka

    

Kilogram té nejlepší vepřové tlačenky za jejíž kvalitní obsah se můžete zaručit.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
cibule1kus
cibule-
ocet-
pepř černý celé1čajová lžička
pepř černý mletý1čajová lžička
sůl½čajové lžičky
sůl-
vepřová plec800gramů
vepřové kopyta800gramů
vepřový jazyk400gramů
voda0
česnek15stroužků

1. Příprava a vaření

vepřové kopyta 800 gramů  vepřový jazyk 400 gramů  vepřová plec 800 gramů  cibule 1 kus  česnek 5 stroužků  pepř černý celé 1 čajová lžička  voda

Dvě vepřové nožičky dobře omyjeme, a odstraníme z nich případné chlupaté části. Omyjeme také jazyk a maso. Cibuli a česnek oloupeme. Ingredience vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby voda byla zároveň s masem, přidáme sůl a pepř. Obsah hrnce pomalu vaříme 1,5 hodiny.

Příprava a vaření

2. 

Po 1,5 hodině maso a jazyk vyjmeme a nožičky vaříme dál, až se začnou rozpadat - cca 1 hodinu.

3. Vepřový jazyk

Když jazyk trochu vychladne oloupeme mu kůži, odstraníme případné kůstky a velmi měkké části nacházející se u kořene jazyka a pod jazykem.

Vepřový jazyk

4. 

Pak jazyk nakrájíme na silnější plátky - asi dvoucentimetrové.

5. Vepřové maso

Vychlazené maso také nakrájíme na hrubší kousky. Jazyk a maso vložíme do nádoby, zakryjeme, aby neoschly, než si připravíme pastu.

Vepřové maso

6. Nožičková pasta

Uvařené nožičky vyndáme z vývaru, necháme vychladit a rozebereme. Odstraníme všechny kostičky a chrupavky.

Nožičková pasta

7. 

česnek 10 stroužků

Uvařené části nožiček vložíme spolu s česnekem do kuchyňského sekáčku a rozsekáme na kaši, případně je můžeme umlít na mlýnku na maso.

8. Tlačenka

sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Nožičkovou pastu přidáme k pokrájenému masu, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Tlačenka

9. 

Přidáme 3 malé naběračky vývaru a opět promícháme. Podle chuti a potřeby můžeme ještě dosolit.

10. 

Do šunkovaru vložíme sáček na tlačenku a do něj vložíme tlačenkovou směs.

11. 

Sáček uzavřeme a nasadíme přítlačný píst (součást šunkovaru), který tlačenku stlačí. Pokud nemáme šunkovar, můžeme směs natlačit do tlačenkového sáčku, sáček uzavřít a zatížené uložit do ledničky. V ledničce necháme tuhnout 12 hodin.

12. 

Ztuhlou tlačenku vyjmeme a odstraníme sáček.

13. 

Krájíme na plátky a podáváme s chlebem a hořčicí. Velmi chutná je s cibulí v octě.

14. Octová cibule

cibule  voda  ocet  sůl

Cibuli očistíme, pokrájíme a vložíme do misky. Přilijeme do poloviny cibule vodu a podle chuti přidáme ocet a sůl. Promícháme.

Octová cibule

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit