RECEPTY

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Kilogram té nejlepší vepřové tlačenky za jejíž kvalitní obsah se můžete zaručit.

recept,fotorecept,vepřové kopyta,vepřový jazyk,vepřová plec,česnek,Maso,Chuťovky,Masopust,Sezónní recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule1kus
cibule-
ocet-
pepř černý celé1čajová lžička
pepř černý mletý1čajová lžička
sůl½čajové lžičky
sůl-
vepřová plec800gramů
vepřové kopyta800gramů
vepřový jazyk400gramů
voda0
česnek15stroužků

 

Recept

1. Příprava a vaření

vepřové kopyta 800 gramů  vepřový jazyk 400 gramů  vepřová plec 800 gramů  cibule 1 kus  česnek 5 stroužků  pepř černý celé 1 čajová lžička  voda

Dvě vepřové nožičky dobře omyjeme, a odstraníme z nich případné chlupaté části. Omyjeme také jazyk a maso. Cibuli a česnek oloupeme. Ingredience vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby voda byla zároveň s masem, přidáme sůl a pepř. Obsah hrnce pomalu vaříme 1,5 hodiny.

2. 

Po 1,5 hodině maso a jazyk vyjmeme a nožičky vaříme dál, až se začnou rozpadat - cca 1 hodinu.

3. Vepřový jazyk

Když jazyk trochu vychladne oloupeme mu kůži, odstraníme případné kůstky a velmi měkké části nacházející se u kořene jazyka a pod jazykem.

4. 

Pak jazyk nakrájíme na silnější plátky - asi dvoucentimetrové.

5. Vepřové maso

Vychlazené maso také nakrájíme na hrubší kousky. Jazyk a maso vložíme do nádoby, zakryjeme, aby neoschly, než si připravíme pastu.

6. Nožičková pasta

Uvařené nožičky vyndáme z vývaru, necháme vychladit a rozebereme. Odstraníme všechny kostičky a chrupavky.

7. 

česnek 10 stroužků

Uvařené části nožiček vložíme spolu s česnekem do kuchyňského sekáčku a rozsekáme na kaši, případně je můžeme umlít na mlýnku na maso.

8. Tlačenka

sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Nožičkovou pastu přidáme k pokrájenému masu, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

9. 

Přidáme 3 malé naběračky vývaru a opět promícháme. Podle chuti a potřeby můžeme ještě dosolit.

10. 

Do šunkovaru vložíme sáček na tlačenku a do něj vložíme tlačenkovou směs.

11. 

Sáček uzavřeme a nasadíme přítlačný píst (součást šunkovaru), který tlačenku stlačí. Pokud nemáme šunkovar, můžeme směs natlačit do tlačenkového sáčku, sáček uzavřít a zatížené uložit do ledničky. V ledničce necháme tuhnout 12 hodin.

12. 

Ztuhlou tlačenku vyjmeme a odstraníme sáček.

13. 

Krájíme na plátky a podáváme s chlebem a hořčicí. Velmi chutná je s cibulí v octě.

14. Octová cibule

cibule  voda  ocet  sůl

Cibuli očistíme, pokrájíme a vložíme do misky. Přilijeme do poloviny cibule vodu a podle chuti přidáme ocet a sůl. Promícháme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit