svetvemne.cz

Smažený sýr

     

Jednoduchá oblíbená klasika na oběd. Pro příjem nezdravého množství energie konzumujeme s hranolky. :) Pro příjem zdravějšího množství energie doporučujeme jako přílohu vařené brambory. Samozřejmostí je podávání tatarské omáčky k pokrmu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

sýr Eidam  320 g  mouka hladká  vejce slepičí 3 ks  strouhanka

Sýr nakrájíme na asi 0,8-1 cm silné plátky. Mnohé prodejny takto nakrájený sýr mají předem připravený, nebo vám ho na požádání nakrájí. Jedna porce sýra by měla vážit kolem 80 g. Připravíme si na: 1. talíř mouku, 2. talíř vajíčka, která rozšleháme vidličkou, 3. talíř strouhanku. Každou porci sýra z obou stran obalíme v mouce, vajíčku, strouhance. Aby sýr při smažení nevytékal můžeme ho po obalení ve strouhance opět namočit do vajíčka a znovu obalit ve strouhance.

2. 

brambory  voda  sůl  máslo  petrželová nať

Před samotným smažením sýra si očistíme brambory, nakrájíme je na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařené scedíme, omastíme máslem a přidáme nasekanou čerstvou petrželku. Jemně promícháme.

3. 

olej fritovací

V pánvi rozehřejeme olej. Do horkého vložíme sýr a chvíli ho smažíme z jedné strany (20-30 sekund) ...

4. 

... otočíme pomocí kuchyňské obracečky a dosmažíme z druhé strany. Smažený sýr vyjmeme na talíř a kuchyňskou utěrkou odsajeme přebytečný tuk. Můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit