Smažený sýr
Jednoduchá oblíbená klasika na oběd. Pro příjem nezdravého množství energie konzumujeme s hranolky. :) Pro příjem zdravějšího množství energie doporučujeme jako přílohu vařené brambory. Samozřejmostí je podávání tatarské omáčky k pokrmu.
recept,fotorecept,sýr Eidam ,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | - | ||
mouka hladká | - | ||
máslo | - | ||
olej fritovací | - | ||
petrželová nať | - | ||
strouhanka | - | ||
sýr Eidam | 320 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | - |
Recept
1.
sýr Eidam 320 gramů • mouka hladká • vejce slepičí 3 kusy • strouhanka
Sýr nakrájíme na asi 0,8-1 cm silné plátky. Mnohé prodejny takto nakrájený sýr mají předem připravený, nebo vám ho na požádání nakrájí. Jedna porce sýra by měla vážit kolem 80 g. Připravíme si na: 1. talíř mouku, 2. talíř vajíčka, která rozšleháme vidličkou, 3. talíř strouhanku. Každou porci sýra z obou stran obalíme v mouce, vajíčku, strouhance. Aby sýr při smažení nevytékal můžeme ho po obalení ve strouhance opět namočit do vajíčka a znovu obalit ve strouhance.
2.
brambory • voda • sůl • máslo • petrželová nať
Před samotným smažením sýra si očistíme brambory, nakrájíme je na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařené scedíme, omastíme máslem a přidáme nasekanou čerstvou petrželku. Jemně promícháme.
3.
V pánvi rozehřejeme olej. Do horkého vložíme sýr a chvíli ho smažíme z jedné strany (20-30 sekund) ...
4.
... otočíme pomocí kuchyňské obracečky a dosmažíme z druhé strany. Smažený sýr vyjmeme na talíř a kuchyňskou utěrkou odsajeme přebytečný tuk. Můžeme podávat.
Dobrou chuť!