svetvemne.cz

Gemerské pirohy

 

Počet porcí: 6

Čas přípravy: 30 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
Mléko kyselé250mililitrů
Mouka hladká500gramů
Olej slunečnicový50litrů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Smetana kyselá (14-18% tuku)150mililitrů
Soda bikarbona1čajová lžička
Sůl1čajová lžička
Sůlg
Tvaroh hrudkový150gramů
Vejce slepičí2kusy
Voda100mililitrů

1. 

mouka hladká 500 g  voda 100 ml  sůl 1 ČL  mléko kyselé 250 ml  soda bikarbona 1 ČL

Vláčné těsto vypracujeme smícháním mouky se solí, vodou, sodou a kyselým mlékem.

2. 

tvaroh hrudkový 150 g  vejce slepičí 2 ks  paprika červená mletá 1 ČL  sůl

V menší misce utřeme tvaroh s vajíčky, přidáme červenou papriku, zamícháme. Jemně osolíme.

3. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném válu, vykrajujeme čtverce, které pak plníme tvarohovou směsí. Protilehlé rohy čtverce spojíme, těsto na okrajích přitiskneme prsty nebo vidličkou, aby se dobře spojilo a nádivka z něj nevytekla.

4. 

olej slunečnicový 50 l  smetana kyselá (14-18% tuku) 150 ml

Trojúhelníky smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit