RECEPTY

Gemerské pirohy

Gemerské pirohy

recept,fotorecept,mléko kyselé,tvaroh hrudkový,Bezmasá jídla,Recepty slovenské kuchyně

Bezmasá jídla

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

mléko kyselé250mililitrů
mouka hladká500gramů
olej slunečnicový50litrů
paprika červená mletá1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)150mililitrů
soda bikarbona1čajová lžička
sůl1čajová lžička
sůl-
tvaroh hrudkový150gramů
vejce slepičí2kusy
voda100mililitrů

 

Recept

1. 

mouka hladká 500 gramů  voda 100 mililitrů  sůl 1 čajová lžička  mléko kyselé 250 mililitrů  soda bikarbona 1 čajová lžička

Vláčné těsto vypracujeme smícháním mouky se solí, vodou, sodou a kyselým mlékem.

2. 

tvaroh hrudkový 150 gramů  vejce slepičí 2 kusy  paprika červená mletá 1 čajová lžička  sůl

V menší misce utřeme tvaroh s vajíčky, přidáme červenou papriku, zamícháme. Jemně osolíme.

3. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném válu, vykrajujeme čtverce, které pak plníme tvarohovou směsí. Protilehlé rohy čtverce spojíme, těsto na okrajích přitiskneme prsty nebo vidličkou, aby se dobře spojilo a nádivka z něj nevytekla.

4. 

olej slunečnicový 50 litrů  smetana kyselá (14-18% tuku) 150 mililitrů

Trojúhelníky smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit