svetvemne.cz

Smažený sýr - tvarůžky

     

Smažený silně aromatický sýr - tvarůžky, syrečky, či sýr Harzer (přírodní zrající sýr), je fantastickou pochoutkou. V našem receptu jsme použili právě sýr Harzer pro jeho výrazně jemnější chuť a ne až tak pronikavou vůni při smažení.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

Tvarůžkový sýr ( tvarůžky , syrečky ) 400 g  mouka hladká 2 PL  vejce slepičí 2 ks  strouhanka 6 PL

Jednotlivá kolečka sýrů obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku, ve strouhance, opět ve vajíčku a opět ve strouhance.

2. 

Obalené sýry položíme na tác, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme na hodinu do mrazáku. Jemným zmrazením předejdeme šíření ostrého pronikavého pachu při jejich smažení.

3. 

brambory  sůl  voda

Během mrazení tvarůžků si oloupeme brambory a dáme je uvařit do slané vody.

4. 

máslo

Po uvaření scedíme, omastíme máslem, vysypeme na plech a dáme prudce pod gril zapéct.

5. 

olej slunečnicový

V pánvi rozehřejeme olej a tvarůžky smažíme ...

6. 

... z obou stran. Po usmažení dáváme na talíř, v žádném případě ne na papír. Jemně vyteklý sýr je lepivý a z tvarůžků by se papír nedal odstranit.

7. 

Servírujeme s bramborami a tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit