Smažený sýr - tvarůžky
Smažený silně aromatický sýr - tvarůžky, syrečky, či sýr Harzer (přírodní zrající sýr), je fantastickou pochoutkou. V našem receptu jsme použili právě sýr Harzer pro jeho výrazně jemnější chuť a ne až tak pronikavou vůni při smažení.
recept,fotorecept,Tvarůžkový sýr ( tvarůžky , syrečky ),Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
Tvarůžkový sýr ( tvarůžky , syrečky ) | 400 | gramů | |
brambory | - | ||
mouka hladká | 2 | polévkové lžíce | |
máslo | - | ||
olej slunečnicový | - | ||
strouhanka | 6 | polévkových lžic | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | - |
Recept
1.
Tvarůžkový sýr ( tvarůžky , syrečky ) 400 gramů • mouka hladká 2 polévkové lžíce • vejce slepičí 2 kusy • strouhanka 6 polévkových lžic
Jednotlivá kolečka sýrů obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku, ve strouhance, opět ve vajíčku a opět ve strouhance.

2.
Obalené sýry položíme na tác, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme na hodinu do mrazáku. Jemným zmrazením předejdeme šíření ostrého pronikavého pachu při jejich smažení.

3.
Během mrazení tvarůžků si oloupeme brambory a dáme je uvařit do slané vody.



6.
... z obou stran. Po usmažení dáváme na talíř, v žádném případě ne na papír. Jemně vyteklý sýr je lepivý a z tvarůžků by se papír nedal odstranit.

7.
Servírujeme s bramborami a tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!