svetvemne.cz

Perkelt z hlívy ústřičné

    

Recept na přípravu vegetariánské alternativy perkeltu. Hlíva ústřičná je bohatý zdroj přírodních vitamínů a minerálů, obsahuje vitamíny B, D, C, K, ale i kvalitní proteiny. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo haluškami.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cibule80gramů
hlíva ústřičná500gramů
kmín mletá¼čajové lžičky
mouka polohrubá1polévková lžíce
olej slunečnicový-
paprika mletá pálivá¼čajové lžičky
paprika červená mletá1čajová lžička
sůl½čajové lžičky
sůl zeleninová½čajové lžičky
voda200mililitrů
víno bílé suché100mililitrů
česnek2kusy

1. 

hlíva ústřičná 500 gramů

Hlívu ústřičnou nakrájíme na větší kousky.

2. 

cibule 80 gramů  olej slunečnicový

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

3. 

Přidáme nakrájenou hlívu dále restujeme asi 3 minuty, dokud nepustí šťávu.

4. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  paprika mletá pálivá ¼ čajové lžičky  kmín mletá ¼ čajové lžičky  bobkový list 2 kusy  sůl zeleninová ½ čajové lžičky  česnek 2 kusy  víno bílé suché 100 mililitrů  voda 100 mililitrů

Přidáme papriku, kmín, bobkový list, zeleninovou sůl, česnek, podlijeme vínem a vodou. Přikryjeme a dusíme 45 minut.

5. 

sůl ½ čajové lžičky  mouka polohrubá 1 polévková lžíce  voda 100 mililitrů

Ve vodě rozmícháme mouku a přilijeme k houbám. Přidáme sůl a vaříme dalších 15 minut, perkelt se nám zahustí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit