Perkelt z hlívy ústřičné

Recept na přípravu vegetariánské alternativy perkeltu. Hlíva ústřičná je bohatý zdroj přírodních vitamínů a minerálů, obsahuje vitamíny B, D, C, K, ale i kvalitní proteiny. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo haluškami.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 ?? | kusy kcal | |
cibule | 80 36 | gramů kcal | |
hlíva ústřičná | 500 1690 | gramů kcal | |
kmín mletá | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
mouka polohrubá | 1 54 | polévková lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
paprika mletá pálivá | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl zeleninová | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
víno bílé suché | 100 82 | mililitrů kcal | |
česnek | 2 ?? | kusy kcal |
Recept


3.
Přidáme nakrájenou hlívu dále restujeme asi 3 minuty, dokud nepustí šťávu.

4.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • paprika mletá pálivá ¼ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky • bobkový list 2 kusy • sůl zeleninová ½ čajové lžičky • česnek 2 kusy • víno bílé suché 100 mililitrů • voda 100 mililitrů
Přidáme papriku, kmín, bobkový list, zeleninovou sůl, česnek, podlijeme vínem a vodou. Přikryjeme a dusíme 45 minut.

5.
sůl ½ čajové lžičky • mouka polohrubá 1 polévková lžíce • voda 100 mililitrů
Ve vodě rozmícháme mouku a přilijeme k houbám. Přidáme sůl a vaříme dalších 15 minut, perkelt se nám zahustí.
Dobrou chuť!