svetvemne.cz

Perkelt z hlívy ústřičné

     

Recept na přípravu vegetariánské alternativy perkeltu. Hlíva ústřičná je bohatý zdroj přírodních vitamínů a minerálů, obsahuje vitamíny B, D, C, K, ale i kvalitní proteiny. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo haluškami.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cibule80gramů
Hlíva ústřičná500gramů
Kmín mletá¼čajové lžičky
Mouka polohrubá1polévková lžíce
Olej slunečnicový
Paprika mletá pálivá¼čajové lžičky
Paprika červená mletá1čajová lžička
Sůl½čajové lžičky
Sůl zeleninová½čajové lžičky
Voda200mililitrů
Víno bílé suché100mililitrů
Česnek2kusy

1. 

hlíva ústřičná 500 g

Hlívu ústřičnou nakrájíme na větší kousky.

2. 

cibule 80 g  olej slunečnicový

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

3. 

Přidáme nakrájenou hlívu dále restujeme asi 3 minuty, dokud nepustí šťávu.

4. 

paprika červená mletá 1 ČL  paprika mletá pálivá ¼ ČL  kmín mletá ¼ ČL  bobkový list 2 ks  sůl zeleninová ½ ČL  česnek 2 ks  víno bílé suché 100 ml  voda 100 ml

Přidáme papriku, kmín, bobkový list, zeleninovou sůl, česnek, podlijeme vínem a vodou. Přikryjeme a dusíme 45 minut.

5. 

sůl ½ ČL  mouka polohrubá 1 PL  voda 100 ml

Ve vodě rozmícháme mouku a přilijeme k houbám. Přidáme sůl a vaříme dalších 15 minut, perkelt se nám zahustí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit