svetvemne.cz

Hlívová polévka s hráškem

     

Hustá hlívová polévka pikantní chuti. Množství koření můžete zredukovat, případně některé podle chuti ani nepoužít. Neokořeněná bude chutnat i dětem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory350gramů
Cibule100gramů
Hlíva ústřičná500gramů
Hrášek250gramů
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Olej slunečnicový30mililitrů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pepř chilli¼čajové lžičky
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl2čajové lžičky
Voda1300mililitrů

1. 

hlíva ústřičná 500 g  brambory 250 g

Hlívu omyjeme a nadrobno nakrájíme. Očistíme a omyjeme brambory. Pokrájíme na menší kostky.

2. 

olej slunečnicový 30 ml  cibule 100 g

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

3. 

pepř chilli ¼ ČL  pepř černý mletý ½ ČL  koření kurkuma  ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Na cibuli nasypeme koření, rychle promícháme...

4. 

voda 100 ml

a přidáme hlívu. Podlijeme vodou a 5 minut podusíme. Přidáme brambory...

5. 

sůl 2 ČL  voda 1200 ml  hrášek 250 g

... a zalijeme vařící vodou. Osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme čerstvý nebo mrazený hrášek a 10 minut polévku dále vaříme.

6. 

brambory 100 g

Očistíme bramboru, omyjeme a najemno ji nastrouháme.

7. 

Bramborou polévku zahustíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit