svetvemne.cz

Hlívová polévka s hráškem

    

Hustá hlívová polévka pikantní chuti. Množství koření můžete zredukovat, případně některé podle chuti ani nepoužít. Neokořeněná bude chutnat i dětem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory350gramů
cibule100gramů
hlíva ústřičná500gramů
hrášek250gramů
koření kurkuma ½čajové lžičky
olej slunečnicový30mililitrů
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř chilli¼čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
voda1300mililitrů

1. 

hlíva ústřičná 500 gramů  brambory 250 gramů

Hlívu omyjeme a nadrobno nakrájíme. Očistíme a omyjeme brambory. Pokrájíme na menší kostky.

2. 

olej slunečnicový 30 mililitrů  cibule 100 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

3. 

pepř chilli ¼ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  koření kurkuma  ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička

Na cibuli nasypeme koření, rychle promícháme...

4. 

voda 100 mililitrů

a přidáme hlívu. Podlijeme vodou a 5 minut podusíme. Přidáme brambory...

5. 

sůl 2 čajové lžičky  voda 1200 mililitrů  hrášek 250 gramů

... a zalijeme vařící vodou. Osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme čerstvý nebo mrazený hrášek a 10 minut polévku dále vaříme.

6. 

brambory 100 gramů

Očistíme bramboru, omyjeme a najemno ji nastrouháme.

7. 

Bramborou polévku zahustíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit