Hlívová polévka s česnekem
Skvělá, zdravá a chutná hlívová česnečka.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,česnek,Houbové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Houbové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
hlíva ústřičná | 500 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 1.25 | litru | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • česnek 1 stroužek
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme oloupaný, prolisovaný česnek.
4.
sůl 1.5 čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
K cibuli přidáme brambory, hlívu, sůl, kmín, papriku a pepř.
6.
brambory 100 gramů • česnek 2 stroužky
Bramboru oloupeme, omyjeme a nastrouháme na kaši. Očistíme česnek, prolisujeme a spolu s bramborovou kaší přidáme do polévky. Povaříme.
7.
Petržel nasekáme.
8.
Přidáme do polévky, zamícháme a podáváme.
Dobrou chuť!