RECEPTY

Jemná hlívová polévka

Jemná hlívová polévka

Jednoduchá, dojemna rozmixovaná, hlívovo- bramborová polévka.

recept,fotorecept,brambory,hlíva ústřičná,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Houbové polévky,Bezlepkové

Houbové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory400gramů
hlíva ústřičná400gramů
kmín drcený½čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
máslo-
petrželová nať-
sůl1čajová lžička
sůl-
voda2litry

 

Recept

1. 

brambory 400 gramů  sůl 1 čajová lžička  kmín drcený ½ čajové lžičky  voda 2 litry

Brambory očistíme, pokrájíme a dáme vařit do vody se solí a kmínem.

2. 

hlíva ústřičná 400 gramů

Hlívu omyjeme, rozebereme a po pěti minutách přidáme k bramborám. Spolu vaříme 20 minut.

3. 

Část vařené hlívy odebereme a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem.

4. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  sůl  máslo

Rozmixovanou polévku uvedeme znovu do varu, přilijeme mléko, podle chuti dosolíme, nebo přidáme zeleninové dochucovadlo bez glutamanu. Nakonec vmícháme kousek másla.

5. 

petrželová nať

Servírujeme s pokrájenou hlívou, kterou jsme před rozmixováním odebrali. Posypeme petrželkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie