Kokosová srdíčka
Oblíbený kokosový kmen nejen pro zamilované na Valentýna. :-) Nepečená dobrůtka obarvená čerstvou šťávou z červené řepy, jejíž chuť nepoznáte.
recept,fotorecept,kokos strouhaný,kokos strouhaný,mléko slazené kondenzované,Cukrovinky,Nepečené,Valentýnské,Bezlepkové
Cukrovinky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
kokos strouhaný | 200 | gramů | |
kokos strouhaný | - | ||
mléko slazené kondenzované | 300 | gramů | |
mléko sušené | 100 | gramů | |
červená řepa | 150 | gramů |
Recept
1.
červená řepa 150 gramů
Syrovou červenou řepu oloupeme a najemno nastrouháme. Vložíme do cedníku a vymačkáme šťávu.
3.
kokos strouhaný 200 gramů • mléko sušené 100 gramů • mléko slazené kondenzované 300 gramů
Do mísy nasypeme kokos, sušené mléko a přilijeme slazené kondenzované mléko.
4.
Vypracujeme kompaktní kokosovou hmotu.
5.
Rozválíme na tloušťku asi 1 cm na desce posypané kokosem. Uprostřed vykrojíme obdélník 20 x 15 cm.
6.
Okraje odebereme, vložíme do hlubokého talíře a obarvíme připravenou šťávou z řepy (3 lžičky).
7.
Z barevné kokosové hmoty vytvoříme váleček 20 cm dlouhý o průměru 5 cm a následně vytvarujeme do tvaru střechy (trojúhelníku na průřezu, strany trojúhelníku jsou asi 5 cm dlouhé).
8.
Do jedné strany vytvoříme pomocí rukojeti vařečky rýhu a jemně dotvarujeme tak, aby nám v průřezu vniklo srdíčko. Vložíme na 10 minut do mrazničky.
9.
Barevnou hmotu vyjmeme z mrazáku a položíme na připravený obdélník bílé kokosové hmoty, asi 2 cm od okraje.
10.
Okraj zahneme a jemně vtlačíme do rýhy na srdíčku.
11.
Přiložíme druhou stranu bílé hmoty, jemně vytvoříme špičku srdíčka a okraj zahneme do rýhy.
12.
Jemně zatlačíme rukojetí vařečky, aby vznikl kompaktní spoj.
13.
Obalíme v kokosu, zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v chladu.
14.
Před podáváním nakrájíme na asi 1 cm široké plátky. Krájíme mokrým nožem.
Dobrou chuť!