RECEPTY

Kokosová srdíčka

Kokosová srdíčka

Oblíbený kokosový kmen nejen pro zamilované na Valentýna. :-) Nepečená dobrůtka obarvená čerstvou šťávou z červené řepy, jejíž chuť nepoznáte.

recept,fotorecept,kokos strouhaný,kokos strouhaný,mléko slazené kondenzované,Cukrovinky,Nepečené,Valentýnské,Bezlepkové

Cukrovinky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
kokos strouhaný200gramů
kokos strouhaný-
mléko slazené kondenzované300gramů
mléko sušené100gramů
červená řepa150gramů

 

Recept

1. 

červená řepa 150 gramů

Syrovou červenou řepu oloupeme a najemno nastrouháme. Vložíme do cedníku a vymačkáme šťávu.

2. 

cukr krystalový 1 čajová lžička

Do šťávy přidáme cukr, krátce převaříme a necháme vychladnout.

3. 

kokos strouhaný 200 gramů  mléko sušené 100 gramů  mléko slazené kondenzované 300 gramů

Do mísy nasypeme kokos, sušené mléko a přilijeme slazené kondenzované mléko.

4. 

Vypracujeme kompaktní kokosovou hmotu.

5. 

kokos strouhaný

Rozválíme na tloušťku asi 1 cm na desce posypané kokosem. Uprostřed vykrojíme obdélník 20 x 15 cm.

6. 

Okraje odebereme, vložíme do hlubokého talíře a obarvíme připravenou šťávou z řepy (3 lžičky).

7. 

Z barevné kokosové hmoty vytvoříme váleček 20 cm dlouhý o průměru 5 cm a následně vytvarujeme do tvaru střechy (trojúhelníku na průřezu, strany trojúhelníku jsou asi 5 cm dlouhé).

8. 

Do jedné strany vytvoříme pomocí rukojeti vařečky rýhu a jemně dotvarujeme tak, aby nám v průřezu vniklo srdíčko. Vložíme na 10 minut do mrazničky.

9. 

Barevnou hmotu vyjmeme z mrazáku a položíme na připravený obdélník bílé kokosové hmoty, asi 2 cm od okraje.

10. 

Okraj zahneme a jemně vtlačíme do rýhy na srdíčku.

11. 

Přiložíme druhou stranu bílé hmoty, jemně vytvoříme špičku srdíčka a okraj zahneme do rýhy.

12. 

Jemně zatlačíme rukojetí vařečky, aby vznikl kompaktní spoj.

13. 

Obalíme v kokosu, zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v chladu.

14. 

Před podáváním nakrájíme na asi 1 cm široké plátky. Krájíme mokrým nožem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie