svetvemne.cz

Kokosová srdíčka

     

Oblíbený kokosový kmen nejen pro zamilované na Valentýna. :-) Nepečená dobrůtka obarvená čerstvou šťávou z červené řepy, jejíž chuť nepoznáte.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. 

červená řepa 150 g

Syrovou červenou řepu oloupeme a najemno nastrouháme. Vložíme do cedníku a vymačkáme šťávu.

2. 

cukr krystalový 1 ČL

Do šťávy přidáme cukr, krátce převaříme a necháme vychladnout.

3. 

kokos strouhaný 200 g  mléko sušené 100 g  mléko slazené kondenzované 300 g

Do mísy nasypeme kokos, sušené mléko a přilijeme slazené kondenzované mléko.

4. 

Vypracujeme kompaktní kokosovou hmotu.

5. 

kokos strouhaný

Rozválíme na tloušťku asi 1 cm na desce posypané kokosem. Uprostřed vykrojíme obdélník 20 x 15 cm.

6. 

Okraje odebereme, vložíme do hlubokého talíře a obarvíme připravenou šťávou z řepy (3 lžičky).

7. 

Z barevné kokosové hmoty vytvoříme váleček 20 cm dlouhý o průměru 5 cm a následně vytvarujeme do tvaru střechy (trojúhelníku na průřezu, strany trojúhelníku jsou asi 5 cm dlouhé).

8. 

Do jedné strany vytvoříme pomocí rukojeti vařečky rýhu a jemně dotvarujeme tak, aby nám v průřezu vniklo srdíčko. Vložíme na 10 minut do mrazničky.

9. 

Barevnou hmotu vyjmeme z mrazáku a položíme na připravený obdélník bílé kokosové hmoty, asi 2 cm od okraje.

10. 

Okraj zahneme a jemně vtlačíme do rýhy na srdíčku.

11. 

Přiložíme druhou stranu bílé hmoty, jemně vytvoříme špičku srdíčka a okraj zahneme do rýhy.

12. 

Jemně zatlačíme rukojetí vařečky, aby vznikl kompaktní spoj.

13. 

Obalíme v kokosu, zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v chladu.

14. 

Před podáváním nakrájíme na asi 1 cm široké plátky. Krájíme mokrým nožem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit