Karamelový srnčí hřbet
Pamlsek z rýžových burisonů v karamelu, oblíbený nejen na Vánoce.
recept,fotorecept,mléko slazené kondenzované,burisony rýžové,Cukrovinky,Vánoční recepty,Bezlepkové
Cukrovinky
Ingredience
Ingredience
burisony rýžové | 140 | gramů | |
bílá čokoláda | - | ||
cukr krystalový | 250 | gramů | |
mléko slazené kondenzované | 300 | mililitrů | |
máslo | 180 | gramů |
Recept
1.
cukr krystalový 250 gramů • mléko slazené kondenzované 300 mililitrů
V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Přilijeme slazené kondenzované mléko a mícháme, dokud se obě ingredience nerozpustí na tekutinu.
4.
Dobře promícháme. Necháme chvíli odstát a opět dobře promícháme.
5.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií.
6.
Do formy vložíme burizónovo-karamelovou směs a dobře utlačíme. Necháme 24 hodin tuhnout v chladu.
7.
Ztuhlou dobrotu vyklopíme z formy. Odstraníme fólii.
9.
Nakrájíme na řezy. Skladujeme v chladu.
Dobrou chuť!