svetvemne.cz

Karamelový srnčí hřbet

     

Pamlsek z rýžových burisonů v karamelu, oblíbený nejen na Vánoce.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

cukr krystalový 250 g  mléko slazené kondenzované 300 ml

V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Přilijeme slazené kondenzované mléko a mícháme, dokud se obě ingredience nerozpustí na tekutinu.

2. 

máslo 180 g

Přidáme máslo a mícháme do rozpuštění.

3. 

burisony rýžové 140 g

Přisypeme burisony.

4. 

Dobře promícháme. Necháme chvíli odstát a opět dobře promícháme.

5. 

Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií.

6. 

Do formy vložíme burizónovo-karamelovou směs a dobře utlačíme. Necháme 24 hodin tuhnout v chladu.

7. 

Ztuhlou dobrotu vyklopíme z formy. Odstraníme fólii.

8. 

bílá čokoláda

Polijeme rozpuštěnou čokoládou a necháme čokoládu částečně ztuhnout.

9. 

Nakrájíme na řezy. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit