RECEPTY

Karamelové vegan kuličky

Karamelové vegan kuličky

Oblíbené burizonové kuličky bez mléka a másla a přitom stejně skvělé, jako ty s máslem a se zahuštěným slazeným mlékem... a možná i lepší. Mňam!

recept,fotorecept,cukr třtinový,burisony rýžové,Suché pečivo,Bezlepkové,Bezlaktózové,Nepečené,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

burisony rýžové70gramů
cukr třtinový150gramů
sójové mléko75mililitrů
tahini50gramů

 

Recept

1. 

cukr třtinový 150 gramů

Do hrnce nasypeme cukr...

2. 

... a pomalým zahříváním rozpustíme na karamel.

3. 

sójové mléko 75 mililitrů

Přidáme sójové mléko a dále zahříváme do rozpuštění.

4. 

tahini 50 gramů

Přimícháme sezamovou pastu a mícháme do rozpuštění.

5. 

burisony rýžové 70 gramů

Odstavíme z ohně a dobře vmícháme burizony.

6. 

Hmotu promícháváme a když je mírně teplá začneme z ní tvořit menší kuličky. Během tvoření si dlaně jemně namočíme ve vodě, aby se nám hmota nelepila na ruce.

7. 

Uložíme ztuhnout na 24 hodin do chladu.

8. 

Potom přendáme do papírových košíčků a můžeme podávat. Skladujeme v chladničce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie