RECEPTY

Domácí vanilkový cukr

Domácí vanilkový cukr

Takto si cukr připravovaly naše praprababičky ... Jednoduchá výroba domácího vanilkového cukru. Cukr obsahuje pravou vanilku, tedy pravý přírodní vanilin a ne jen syntetickou vanilínovou příchuť.

recept,fotorecept,cukr třtinový,vanilkový lusk,Nezařazené sladké recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Nezařazené sladké recepty

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr třtinový200gramů
vanilkový lusk2kusy

 

Recept

1. 

cukr třtinový 200 gramů

Cukr umeleme v mlýnku na kávu (ne úplně na prach) a nasypeme ho do uzavíratelné sklenice. V uvedeném receptu je použit třtinový cukr, ale může se použít i bílý krystalový cukr. S použitím třtinového má cukr kromě vanilkové příchutě i jemně medovou.

2. 

vanilkový lusk 2 kusy

Vanilkové lusky podélně překrojíme a nožem z vnitřní strany seškrábneme semínka. Semínka přidáme k cukru a dobře rozmícháme.

3. 

Nakonec do sklenice s cukrem vložíme i prázdné poloviny vanilkových lusků.

4. 

Sklenici uzavřeme a necháme 2 týdny odpočívat. Během těchto dvou týdnů občas sklenici protřepeme. Po uplynutí uvedené doby odstraníme prázdné lusky a vanilku můžeme používat do pečení v potřebném množství, přibližně 1,5 - 2 čajové lžičky na koláč či zákusek.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie