Zelný salát s kurkumou

Velmi chutný zelný salát, oblíbený nejen v asijské kuchyni. Můžeme ho podávat téměř ke všem slaným hlavním jídlům nevegetariánské, ale i vegetariánské kuchyně.
recept,fotorecept,zelí bílé,koření kurkuma ,Zeleninové saláty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 40 159 | gramů kcal | |
koření kurkuma | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
ocet | 4 26 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 400 0 | mililitrů kcal | |
zelí bílé | 800 232 | gramů kcal |
Recept
1.
voda 400 mililitrů • cukr třtinový 40 gramů • sůl 1 čajová lžička • ocet 4 polévkové lžíce
Vodu s cukrem a solí přivedeme do varu. Odstavíme z ohně, přidáme ocet (může být i rýžový, nevhodný je jablečný - v kombinaci s kurkumou zhořkne) a necháme vychladnout.


3.
mrkev 200 gramů
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké dlouhé nudličky. Přidáme ji ke zelí...

4.
... a zalijeme vařící vodou. Ihned scedíme.

5.
koření kurkuma ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Přidáme kurkumu, pepř a dobře promícháme.

6.
Zalijeme nálevem, upěchujeme a necháme 24 hodin odležet. Podle chuti můžeme přidat ocet, případně citronovou šťávu.

Dobrou chuť!