Zelný salát s kurkumou
Velmi chutný zelný salát, oblíbený nejen v asijské kuchyni. Můžeme ho podávat téměř ke všem slaným hlavním jídlům nevegetariánské, ale i vegetariánské kuchyně.
recept,fotorecept,zelí bílé,koření kurkuma ,Zeleninové saláty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 40 | gramů | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
mrkev | 200 | gramů | |
ocet | 4 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 400 | mililitrů | |
zelí bílé | 800 | gramů |
Recept
1.
voda 400 mililitrů • cukr třtinový 40 gramů • sůl 1 čajová lžička • ocet 4 polévkové lžíce
Vodu s cukrem a solí přivedeme do varu. Odstavíme z ohně, přidáme ocet (může být i rýžový, nevhodný je jablečný - v kombinaci s kurkumou zhořkne) a necháme vychladnout.
3.
mrkev 200 gramů
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké dlouhé nudličky. Přidáme ji ke zelí...
4.
... a zalijeme vařící vodou. Ihned scedíme.
5.
koření kurkuma ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Přidáme kurkumu, pepř a dobře promícháme.
6.
Zalijeme nálevem, upěchujeme a necháme 24 hodin odležet. Podle chuti můžeme přidat ocet, případně citronovou šťávu.
Dobrou chuť!