svetvemne.cz

Zelný salát s kurkumou

    

Velmi chutný zelný salát, oblíbený nejen v asijské kuchyni. Můžeme ho podávat téměř ke všem slaným hlavním jídlům nevegetariánské, ale i vegetariánské kuchyně.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr třtinový40gramů
koření kurkuma ½čajové lžičky
mrkev200gramů
ocet4polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl1čajová lžička
voda400mililitrů
zelí bílé800gramů

1. 

voda 400 mililitrů  cukr třtinový 40 gramů  sůl 1 čajová lžička  ocet 4 polévkové lžíce

Vodu s cukrem a solí přivedeme do varu. Odstavíme z ohně, přidáme ocet (může být i rýžový, nevhodný je jablečný - v kombinaci s kurkumou zhořkne) a necháme vychladnout.

2. 

zelí bílé 800 gramů

Zelí nakrájíme na tenké proužky.

3. 

mrkev 200 gramů

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké dlouhé nudličky. Přidáme ji ke zelí...

4. 

... a zalijeme vařící vodou. Ihned scedíme.

5. 

koření kurkuma  ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Přidáme kurkumu, pepř a dobře promícháme.

6. 

Zalijeme nálevem, upěchujeme a necháme 24 hodin odležet. Podle chuti můžeme přidat ocet, případně citronovou šťávu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit