svetvemne.cz

Višňovo-pomerančový punč

    

Skvělý punč nejen na Vánoce či Silvestra. Připravte si ho kdykoliv během zimních měsíců, zaručeně vás zahřeje.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
badyán mletý3gramy
cukr třtinový150gramů
hřebíček celý10
pomeranč1kus
pomerančová šťáva200mililitrů
rum100mililitrů
skořice celá2kusy
višňový kompot400gramů
višňový likér - Griotka100mililitrů
voda500mililitrů
víno červené750mililitrů
čaj ovocný2kusy

1. 

cukr třtinový 150 gramů

Cukr necháme na mírném ohni zkaramelizovat.

2. 

voda 500 mililitrů

Přilijeme horkou vodu...

3. 

čaj ovocný 2 kusy

... přidáme čajové sáčky a odstavíme z ohřevu. Necháme asi 8 minut vyluhovat. Sáčky vyndáme ...

4. 

skořice celá 2 kusy  badyán mletý 3 gramy  hřebíček celý 10 ks  víno červené 750 mililitrů

... přidáme celou skořici, hvězdičky badyánu a hřebíčky. Přilijeme víno a přivedeme téměř k varu (nesmí vařit).

5. 

pomerančová šťáva 200 mililitrů

Odstavíme z ohně a vlijeme pomerančovou šťávu...

6. 

rum 100 mililitrů

...rum...

7. 

višňový likér - Griotka 100 mililitrů

...a višňový likér.

8. 

višňový kompot 400 gramů

Višňový kompot scedíme, višně vyndáme a nakrájíme na poloviny.

9. 

pomeranč 1 kus

Višně přidáme v přiměřeném množství do punče spolu s kolečky umytého, nakrájeného pomeranče.

10. 

Nalijeme do sklenic (250-300 ml) a ozdobíme skořicí a plátky pomerančů.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit