RECEPTY

Domácí vepřová šunka s olivami

Domácí vepřová šunka s olivami

Kvalitní domácí šunka s jemnou olivovou příchutí. Z uvedeného množství ingrediencí získáme asi 1/2 kg šunky.

recept,fotorecept,vepřová plec,olivy s papričkou,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr třtinový½čajové lžičky
olivy s papričkou30gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl½čajové lžičky
vepřová plec650gramů
voda75mililitrů

 

Recept

1. 

vepřová plec 650 gramů

Vepřové maso umyjeme nakrájíme na větší kousky.

2. 

1/3 masa nasekáme v elektrickém sekáčku nebo umeleme.

3. 

olivy s papričkou 30 gramů

Olivy nakrájíme na kolečka. Mleté maso přidáme spolu s olivami k pokrájenému masu, promícháme.

4. 

voda 75 mililitrů  cukr třtinový ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Ve vodě rozpustíme sůl, cukr a pepř. Nálevem zalijeme maso a několik minut promícháváme.

5. 

Do šunkovaru vložíme sáček na vaření šunky nebo tlačenky. Do sáčku vložíme připravenou masovou směs a co nejvíce ji stlačíme. Dobře stlačené maso uzavřeme v šunkovaru přítlačným pístem (součást šunkovaru) a nádobu uložíme na 24 hodin do ledničky.

6. 

Šunku vaříme 2 hodiny při teplotě vody 80 °C. Voda nesmí vřít a musí sahat asi 1,5 cm pod horní okraj šunkovaru.

7. 

Po uplynutí uvedené doby šunkovar vyjmeme a necháme ho dobře vychladnout. Pro rychlejší chlazení ho můžeme ponořit do studené vody, ne celý, aby se voda nedostala dovnitř. Uvolníme přítlačný píst, ...

8. 

... vylijeme vývar z masa, který vznikl v nádobě a uvařenou šunku z nádoby vyklopíme. Odstraníme igelitový sáček a nakrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie