RECEPTY

Broskvová omáčka s třtinovým cukrem

Broskvová omáčka s třtinovým cukrem

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskví. Vhodná k sušším koláčům bez náplně (perník, vafle ...), případně k některým pokrmům z masa.

recept,fotorecept,broskev,cukr třtinový,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

broskev750gramů
cukr třtinový150gramů
skořice mletá¼čajové lžičky
zázvor mletý¼čajové lžičky

 

Recept

1. 

broskev 750 gramů

Broskve omyjeme a zalijeme vařící vodou. Necháme 5 minut odstát. Pak je propláchneme studenou vodou ...

2. 

... a stáhneme z nich slupku.

3. 

cukr třtinový 150 gramů

Broskve vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Vložíme je do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme chvíli odpočívat (15 minut). Cukr se rozpustí a vznikne sladká šťáva.

4. 

zázvor mletý ¼ čajové lžičky  skořice mletá ¼ čajové lžičky

Pak přidáme zázvor, skořici a broskve uvedeme do varu. Od počátku varu je za častého míchání 15 minut povaříme.

5. 

Nakonec je jemně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

6. 

Můžeme uchovávat několik dní v chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie