Broskvová omáčka s třtinovým cukrem
Chutná sladká omáčka z čerstvých broskví. Vhodná k sušším koláčům bez náplně (perník, vafle ...), případně k některým pokrmům z masa.
recept,fotorecept,broskev,cukr třtinový,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
broskev | 750 | gramů | |
cukr třtinový | 150 | gramů | |
skořice mletá | ¼ | čajové lžičky | |
zázvor mletý | ¼ | čajové lžičky |
Recept
1.
broskev 750 gramů
Broskve omyjeme a zalijeme vařící vodou. Necháme 5 minut odstát. Pak je propláchneme studenou vodou ...
2.
... a stáhneme z nich slupku.
3.
cukr třtinový 150 gramů
Broskve vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Vložíme je do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme chvíli odpočívat (15 minut). Cukr se rozpustí a vznikne sladká šťáva.
4.
zázvor mletý ¼ čajové lžičky • skořice mletá ¼ čajové lžičky
Pak přidáme zázvor, skořici a broskve uvedeme do varu. Od počátku varu je za častého míchání 15 minut povaříme.
5.
Nakonec je jemně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
6.
Můžeme uchovávat několik dní v chladu.
Dobrou chuť!