svetvemne.cz

Polévka z lesní houby kotrče kadeřavého

    

Kotrč nebo i beraní hlava je vynikající jedlá houba. Nabízíme vám recept na polévku z ní. Je vynikající.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule50gramů
houby lesní Kotrč kadeřavý300gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mrkev150gramů
máslo50gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
petržel100gramů
petrželová nať1polévková lžíce
pšeničná krupice3polévkové lžíce
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda1litr

1. 

houby lesní Kotrč kadeřavý 300 gramů

Kotrč dobře omyjeme pod tekoucí vodou.

2. 

mrkev 150 gramů  petržel 100 gramů

Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

3. 

cibule 50 gramů  máslo 50 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.

4. 

sůl 1.5 čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Přidáme zeleninu, sůl, kmín a pepř. Krátce podusíme.

5. 

Kotrč nasekáme.

6. 

Přidáme k zelenině, ...

7. 

voda 1 litr

... přilijeme vodu a přivedeme do varu. Zakryjeme a vaříme 20 minut.

8. 

vejce slepičí 1 kus  pšeničná krupice 3 polévkové lžíce  petrželová nať 1 polévková lžíce

Menší vejce rozmícháme s krupicí a nasekanou petrželkou. Necháme chvíli odstát...

9. 

... a do horké polévky protlačíme malé noky.

10. 

Krátce povaříme a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit