svetvemne.cz

Polévka z lesní houby kotrče kadeřavého

     

Kotrč nebo i beraní hlava je vynikající jedlá houba. Nabízíme vám recept na polévku z ní. Je vynikající.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule50gramů
Houby lesní kotrč kadeřavý300gramů
Kmín mletá½čajové lžičky
Mrkev150gramů
Máslo50gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Petržel100gramů
Petrželová nať1polévková lžíce
Pšeničná krupice3polévkové lžíce
Sůl1.5čajové lžičky
Vejce slepičí1kus
Voda1litr

1. 

houby lesní Kotrč kadeřavý 300 g

Kotrč dobře omyjeme pod tekoucí vodou.

2. 

mrkev 150 g  petržel 100 g

Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

3. 

cibule 50 g  máslo 50 g

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.

4. 

sůl 1.5 ČL  kmín mletá ½ ČL  pepř černý mletý ½ ČL

Přidáme zeleninu, sůl, kmín a pepř. Krátce podusíme.

5. 

Kotrč nasekáme.

6. 

Přidáme k zelenině, ...

7. 

voda 1 l

... přilijeme vodu a přivedeme do varu. Zakryjeme a vaříme 20 minut.

8. 

vejce slepičí 1 ks  pšeničná krupice 3 PL  petrželová nať 1 PL

Menší vejce rozmícháme s krupicí a nasekanou petrželkou. Necháme chvíli odstát...

9. 

... a do horké polévky protlačíme malé noky.

10. 

Krátce povaříme a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit