svetvemne.cz

Polévka z lesní houby kotrče kadeřavého

Polévka z lesní houby kotrče kadeřavého

    

Kotrč nebo i beraní hlava je vynikající jedlá houba. Nabízíme vám recept na polévku z ní. Je vynikající.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

houby lesní Kotrč kadeřavý 300 gramů

Kotrč dobře omyjeme pod tekoucí vodou.

2. 

mrkev 150 gramů  petržel 100 gramů

Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

3. 

cibule 50 gramů  máslo 50 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.

4. 

sůl 1.5 čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Přidáme zeleninu, sůl, kmín a pepř. Krátce podusíme.

5. 

Kotrč nasekáme.

6. 

Přidáme k zelenině, ...

7. 

voda 1 litr

... přilijeme vodu a přivedeme do varu. Zakryjeme a vaříme 20 minut.

8. 

vejce slepičí 1 kus  pšeničná krupice 3 polévkové lžíce  petrželová nať 1 polévková lžíce

Menší vejce rozmícháme s krupicí a nasekanou petrželkou. Necháme chvíli odstát...

9. 

... a do horké polévky protlačíme malé noky.

10. 

Krátce povaříme a podáváme.

Dobrou chuť!

cibule50gramů
houby lesní Kotrč kadeřavý300gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mrkev150gramů
máslo50gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
petržel100gramů
petrželová nať1polévková lžíce
pšeničná krupice3polévkové lžíce
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda1litr

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit