Polévka z lesní houby kotrče kadeřavého
Kotrč nebo i beraní hlava je vynikající jedlá houba. Nabízíme vám recept na polévku z ní. Je vynikající.
recept,fotorecept,houby lesní Kotrč kadeřavý,mrkev,petržel,Houbové polévky
Houbové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 50 | gramů | |
houby lesní Kotrč kadeřavý | 300 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mrkev | 150 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petržel | 100 | gramů | |
petrželová nať | 1 | polévková lžíce | |
pšeničná krupice | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 1 | litr |
Recept
4.
sůl 1.5 čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Přidáme zeleninu, sůl, kmín a pepř. Krátce podusíme.
5.
Kotrč nasekáme.
6.
Přidáme k zelenině, ...
8.
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 3 polévkové lžíce • petrželová nať 1 polévková lžíce
Menší vejce rozmícháme s krupicí a nasekanou petrželkou. Necháme chvíli odstát...
9.
... a do horké polévky protlačíme malé noky.
10.
Krátce povaříme a podáváme.
Dobrou chuť!