RECEPTY

Hlívová polévka se strouháním

Hlívová polévka se strouháním

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Hustá hlívová polévka se zeleninou a výborným domácím strouháním - zavářkou.

recept,fotorecept,hlíva ústřičná,mrkev,cibule,Houbové polévky,Sezónní recepty

Houbové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

cibule

100

44

gramů

kcal

cibulka jarní

2

??

kusy

kcal

hlíva ústřičná

350

1183

gramů

kcal

kmín mletá

½

9

čajové lžičky

kcal

krupice

125

437

gramů

kcal

mrkev

150

68

gramů

kcal

máslo

20

147

gramů

kcal

olej slunečnicový

30

270

mililitrů

kcal

pepř černý mletý

½

9

čajové lžičky

kcal

petržel

50

32

gramů

kcal

petrželová nať

0

??

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

sůl zeleninová Natur

0

??

kcal

vejce slepičí

1

88

kus

kcal

voda

2

0

litry

kcal

 

Recept

1. 

hlíva ústřičná 350 gramů

Hlívu opláchneme...

Hlívu opláchneme......

2. 

mrkev 150 gramů  petržel 50 gramů  cibule 100 gramů

... a pokrájíme ji na nudličky. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme.

... a pokrájíme ji na nudličky. Mrkev a...

3. 

olej slunečnicový 30 mililitrů

V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli.

V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm...

4. 

máslo 20 gramů

Přidáme zeleninu a kousek másla. Zeleninu na másle osmahneme.

Přidáme zeleninu a kousek másla. Zeleninu na...

5. 

sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  voda 2 litry

Přisypeme hlívu, přidáme sůl, kmín a pepř. Promícháme a přilijeme horkou vodu. Vaříme 20 minut, do změknutí zeleniny.

Přisypeme hlívu, přidáme sůl, kmín a pepř....

6. 

krupice 125 gramů  vejce slepičí 1 kus

Smícháme mouku (množství upravíme podle velikosti vajíčka) a vejce.

Smícháme mouku (množství upravíme podle...

7. 

Vypracujeme tuhé těsto, které necháme chvíli odpočívat a opět prohněteme.

Vypracujeme tuhé těsto, které necháme chvíli...

8. 

Těsto nastrouháme na hrubém struhadle.

Těsto nastrouháme na hrubém struhadle....

9. 

Strouhání - zavářku rozložíme na papírový ubrousek a necháme oschnout.

Strouhání - zavářku rozložíme na papírový...

10. 

cibulka jarní 2 kusy

Z jarní cibulky nakrájíme nať. Přidáme ji do uvařené polévky.

Z jarní cibulky nakrájíme nať. Přidáme ji do...

11. 

sůl zeleninová Natur  petrželová nať

Přisypeme polovinu z připraveného strouhání, pár minut povaříme. Polévku podle chuti dosolíme zeleninovou solí a nakonec do ní vmícháme nasekanou petrželku.
Zbylé strouhání si můžeme odložit v mikrotenovém sáčku do mrazáku a později použít do jiné polévky.

Přisypeme polovinu z připraveného strouhání,...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit