Hlívová polévka se strouháním

Hustá hlívová polévka se zeleninou a výborným domácím strouháním - zavářkou.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,mrkev,cibule,Houbové polévky,Sezónní recepty
Houbové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
cibulka jarní | 2 ?? | kusy kcal | |
hlíva ústřičná | 350 1183 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
krupice | 125 437 | gramů kcal | |
mrkev | 150 68 | gramů kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 30 270 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
petržel | 50 32 | gramů kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl zeleninová Natur | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal |
Recept

2.
mrkev 150 gramů • petržel 50 gramů • cibule 100 gramů
... a pokrájíme ji na nudličky. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme.



5.
sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 2 litry
Přisypeme hlívu, přidáme sůl, kmín a pepř. Promícháme a přilijeme horkou vodu. Vaříme 20 minut, do změknutí zeleniny.

6.
krupice 125 gramů • vejce slepičí 1 kus
Smícháme mouku (množství upravíme podle velikosti vajíčka) a vejce.

7.
Vypracujeme tuhé těsto, které necháme chvíli odpočívat a opět prohněteme.

8.
Těsto nastrouháme na hrubém struhadle.

9.
Strouhání - zavářku rozložíme na papírový ubrousek a necháme oschnout.


11.
sůl zeleninová Natur • petrželová nať
Přisypeme polovinu z připraveného strouhání, pár minut povaříme. Polévku podle chuti dosolíme zeleninovou solí a nakonec do ní vmícháme nasekanou petrželku.
Zbylé strouhání si můžeme odložit v mikrotenovém sáčku do mrazáku a později použít do jiné polévky.

Dobrou chuť!