svetvemne.cz

Brynzový osúch s cibulí

    

Oblíbený slaný koláč z brynzy a cibule.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 350 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 20 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  mouka hladká 250 gramů  sůl ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus

V hrnku necháme vzejít kvásek z části odměřeného teplého mléka, z cukru a droždí. Do hluboké mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, vejce, vlijeme kvásek a zbylé mléko.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho v zakryté míse vykynout.

3. 

mouka hladká

Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučeném vále na dvě poloviny.

4. 

Připravíme si papír na pečení ve velikosti plechu, ve kterém budeme osúch péct. Na papíře rozválíme jednu polovinu těsta. Druhou polovinu těsta odložíme do lednice.

5. 

brynza 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  sůl 1 čajová lžička

Brynzu rozmícháme v misce spolu s vajíčky, smetanou a solí.

6. 

Rozválené těsto na papíře přendáme na plech a nalijeme na něj polovinu připravené brynzy.

7. 

cibule 120 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka ...

8. 

kmín drcený

... a polovinu z ní rovnoměrně rozkložíme na brynzu. Celý osúch posypeme kmínem.

9. 

Osúch upečeme v rozehřáté troubě dozlatova.
Druhou polovinu těsta 10 minut před ukončením pečení vyjmeme z lednice, zpracujeme ho a upečeme jako první osúch.

10. 

Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit