RECEPTY

Brynzový osúch s cibulí

Brynzový osúch s cibulí

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Oblíbený slaný koláč z brynzy a cibule.

recept,fotorecept,brynza,smetana kyselá (14-18% tuku),cibule,Slané koláče,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty

Slané koláče

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brynza

250

688

gramů

kcal

cibule

120

53

gramů

kcal

cukr krystalový

½

11

čajové lžičky

kcal

droždí čerstvé

20

21

gramů

kcal

kmín drcený

0

??

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

350

225

mililitrů

kcal

mouka hladká

250

868

gramů

kcal

mouka hladká

0

??

kcal

mouka polohrubá

250

890

gramů

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

400

640

gramů

kcal

sůl

1.5

0

čajové lžičky

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 350 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 20 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  mouka hladká 250 gramů  sůl ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus

V hrnku necháme vzejít kvásek z části odměřeného teplého mléka, z cukru a droždí. Do hluboké mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, vejce, vlijeme kvásek a zbylé mléko.

V hrnku necháme vzejít kvásek z části...

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho v zakryté míse vykynout.

Vypracujeme těsto a necháme ho v zakryté míse...

3. 

mouka hladká

Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučeném vále na dvě poloviny.

Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučeném vále...

4. 

Připravíme si papír na pečení ve velikosti plechu, ve kterém budeme osúch péct. Na papíře rozválíme jednu polovinu těsta. Druhou polovinu těsta odložíme do lednice.

Připravíme si papír na pečení ve velikosti...

5. 

brynza 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  sůl 1 čajová lžička

Brynzu rozmícháme v misce spolu s vajíčky, smetanou a solí.

Brynzu rozmícháme v misce spolu s vajíčky,...

6. 

Rozválené těsto na papíře přendáme na plech a nalijeme na něj polovinu připravené brynzy.

Rozválené těsto na papíře přendáme na plech...

7. 

cibule 120 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka ...

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka...

8. 

kmín drcený

... a polovinu z ní rovnoměrně rozkložíme na brynzu. Celý osúch posypeme kmínem.

... a polovinu z ní rovnoměrně rozkložíme na...

9. 

Osúch upečeme v rozehřáté troubě dozlatova.
Druhou polovinu těsta 10 minut před ukončením pečení vyjmeme z lednice, zpracujeme ho a upečeme jako první osúch.

Osúch upečeme v rozehřáté troubě dozlatova....

10. 

Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Po vychladnutí nakrájíme a podáváme....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit