Brynzový osúch s cibulí
Oblíbený slaný koláč z brynzy a cibule.
recept,fotorecept,brynza,smetana kyselá (14-18% tuku),cibule,Slané koláče,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty
Slané koláče
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brynza | 250 | gramů | |
cibule | 120 | gramů | |
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
kmín drcený | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 350 | mililitrů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 350 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 20 gramů • mouka polohrubá 250 gramů • mouka hladká 250 gramů • sůl ½ čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus
V hrnku necháme vzejít kvásek z části odměřeného teplého mléka, z cukru a droždí. Do hluboké mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, vejce, vlijeme kvásek a zbylé mléko.
2.
Vypracujeme těsto a necháme ho v zakryté míse vykynout.
4.
Připravíme si papír na pečení ve velikosti plechu, ve kterém budeme osúch péct. Na papíře rozválíme jednu polovinu těsta. Druhou polovinu těsta odložíme do lednice.
5.
brynza 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů • sůl 1 čajová lžička
Brynzu rozmícháme v misce spolu s vajíčky, smetanou a solí.
6.
Rozválené těsto na papíře přendáme na plech a nalijeme na něj polovinu připravené brynzy.
9.
Osúch upečeme v rozehřáté troubě dozlatova.
Druhou polovinu těsta 10 minut před ukončením pečení vyjmeme z lednice, zpracujeme ho a upečeme jako první osúch.
10.
Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Dobrou chuť!