Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.
recept,fotorecept,smetana kyselá (14-18% tuku),cibule,okurka sterilovaná kyselá,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
cibule | 40 18 | gramů kcal | |
hořčice plnotučná | 1 19 | polévková lžíce kcal | |
okurka sterilovaná kyselá | 40 5 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 320 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cibule 40 gramů • okurka sterilovaná kyselá 40 gramů • hořčice plnotučná 1 polévková lžíce • sůl • pepř černý mletý
Cibuli očistíme a najemno nakrájíme. Okurku také nadrobno nakrájíme nebo ji můžeme nastrouhat. Cibuli a okurku smícháme s hořčicí, solí a s pepřem.

2.
smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů
Přidáme hustou zakysanou smetanu a promícháme. Můžeme podávat.

Dobrou chuť!