svetvemne.cz

Tofu hlívová omáčka

    

Omáčka je vhodná ke konzumaci s těstovinami. Velmi chutná je i s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule80gramů
hlíva ústřičná350gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mouka kukuřičná30gramů
olej dýňový2polévkové lžíce
olej slunečnicový20mililitrů
paprika červená mletá2čajové lžičky
smetana sladká na vaření300mililitrů
sůl1čajová lžička
tofu bílé360gramů
voda150mililitrů

1. 

cibule 80 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů

Cibuli očistíme, nakrájíme a osmažíme na oleji.

2. 

hlíva ústřičná 350 gramů

Hlívu omyjeme, nadrobno pokrájíme ...

3. 

kmín mletá ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  voda 150 mililitrů

... přidáme k cibuli, přisypeme kmín, sůl a papriku. Promícháme, podlijeme vodou a podusíme 10 minut v zakryté pánvi.

4. 

tofu bílé 360 gramů

Přidáme pokrájené tofu, promícháme a prohřejeme.

5. 

smetana sladká na vaření 300 mililitrů  mouka kukuřičná 30 gramů

Ve smetaně rozmícháme kukuřičnou mouku.

6. 

Zavářku přilijeme k hlívě s tofu a 5 minut povaříme.

7. 

olej dýňový 2 polévkové lžíce

Nakonec vmícháme dýňový olej.

8. 

Těstoviny uvaříme a přelijeme je omáčkou, můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit