svetvemne.cz

Tofu hlívová omáčka

     

Omáčka je vhodná ke konzumaci s těstovinami. Velmi chutná je i s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule80gramů
Hlíva ústřičná350gramů
Kmín mletá½čajové lžičky
Mouka kukuřičná30gramů
Olej dýňový2polévkové lžíce
Olej slunečnicový20mililitrů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Smetana sladká na vaření300mililitrů
Sůl1čajová lžička
Tofu bílé360gramů
Voda150mililitrů

1. 

cibule 80 g  olej slunečnicový 20 ml

Cibuli očistíme, nakrájíme a osmažíme na oleji.

2. 

hlíva ústřičná 350 g

Hlívu omyjeme, nadrobno pokrájíme ...

3. 

kmín mletá ½ ČL  sůl 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  voda 150 ml

... přidáme k cibuli, přisypeme kmín, sůl a papriku. Promícháme, podlijeme vodou a podusíme 10 minut v zakryté pánvi.

4. 

tofu bílé 360 g

Přidáme pokrájené tofu, promícháme a prohřejeme.

5. 

smetana sladká na vaření 300 ml  mouka kukuřičná 30 g

Ve smetaně rozmícháme kukuřičnou mouku.

6. 

Zavářku přilijeme k hlívě s tofu a 5 minut povaříme.

7. 

olej dýňový 2 PL

Nakonec vmícháme dýňový olej.

8. 

Těstoviny uvaříme a přelijeme je omáčkou, můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit