svetvemne.cz

Bílá fazolová omáčka s párkem

     

Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Bobkový list3kusy
Brambory500gramů
Cukr krystalový1čajová lžička
Fazole velká bílá ( máslová )300gramů
Mouka hladká50gramů
Ocet2polévkové lžíce
Smetana sladká na vaření500mililitrů
Sůl1.5čajové lžičky
Sůl
Vepřové párky
Voda
Voda1litr

1. 

fazole velká bílá ( máslová ) 300 g  voda  voda 1 l

Fazole den předem namočíme do vody. Pak vodu slijeme, přilijeme čerstvou a fazole doměkka uvaříme.

2. 

brambory 500 g  sůl 1.5 ČL  cukr krystalový 1 ČL  bobkový list 3 ks  voda

Do uvařených fazolí přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory. Přidáme sůl, cukr a bobkový list. Dolijeme vodu zarovno fazolí a brambor. Vše spolu vaříme 15 minut, až brambory změknou.

3. 

smetana sladká na vaření 500 ml  mouka hladká 50 g  ocet 2 PL  sůl

Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji do hrnce s fazolemi a bramborami. Převaříme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a přimícháme ocet. Podle chuti dosolíme.

4. 

vepřové párky

Párky na koncích a po délce jemně nařízneme. Na pánvi s trochou oleje je ze všech stran opečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit