Bílá fazolová omáčka s párkem

Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.
recept,fotorecept,fazole velká bílá ( máslová ),brambory,smetana sladká na vaření,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 3 ?? | kusy kcal | |
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
fazole velká bílá ( máslová ) | 300 1014 | gramů kcal | |
mouka hladká | 50 174 | gramů kcal | |
ocet | 2 13 | polévkové lžíce kcal | |
smetana sladká na vaření | 500 800 | mililitrů kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vepřové párky | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
voda | 1 0 | litr kcal |
Recept
1.
fazole velká bílá ( máslová ) 300 gramů • voda • voda 1 litr
Fazole den předem namočíme do vody. Pak vodu slijeme, přilijeme čerstvou a fazole doměkka uvaříme.

2.
brambory 500 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 1 čajová lžička • bobkový list 3 kusy • voda
Do uvařených fazolí přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory. Přidáme sůl, cukr a bobkový list. Dolijeme vodu zarovno fazolí a brambor. Vše spolu vaříme 15 minut, až brambory změknou.

3.
smetana sladká na vaření 500 mililitrů • mouka hladká 50 gramů • ocet 2 polévkové lžíce • sůl
Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji do hrnce s fazolemi a bramborami. Převaříme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a přimícháme ocet. Podle chuti dosolíme.

4.
Párky na koncích a po délce jemně nařízneme. Na pánvi s trochou oleje je ze všech stran opečeme.

Dobrou chuť!