Dušená hlíva s kuřecím masem

Lehký nízkotučný oběd či večeře.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,kuře,kuřecí maso vařené,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ukuchtil
Počet porcí
4
Hmotnost porce
1119 g
Energie porce
1664 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
hlíva ústřičná | 700 2366 | gramů kcal | |
kmín drcený | 1 17 | čajová lžička kcal | |
kuře | 1500 2850 | gramů kcal | |
kuřecí maso vařené | 300 585 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 1.5 0 | litru kcal | |
vývar kuřecí | 3 358 | decilitry kcal |
Recept
1. Příprava hlívy
hlíva ústřičná 700 gramů
Hlívu omyjeme, podle potřeby očistíme, nakrájíme na nudličky.

2. Příprava kuřecího vývaru a masa
kuře 1500 gramů • voda 1.5 litru • sůl 1 čajová lžička
Čerstvé středně velké kuře omyjeme a zbavíme kůže. Odstraníme maso z prsou a z vrchních stehen kuřete. (Toto maso použijeme na přípravu jiného pokrmu, proto ho odložíme na další zpracování do marinády, ve které ho můžeme mít v chladu 2 - 3 dny. Případně ho uskladníme v mrazničce). Zbytek kuřete, na kterém zůstalo ještě poměrně dost masa, vložíme do studené vody, přidáme sůl a vaříme cca 45 minut.

3.
Vývar slijeme a odložíme. Kuřecí maso z uvařeného kuřete obereme, podle potřeby nakrájíme na proužky.

4.
olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • cibule 100 gramů • sůl 1 čajová lžička • kmín drcený 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, sůl a koření.



7.
Podáváme s rýží.

Dobrou chuť!