Dýňový přívarok s koprem

Klasický letní prívarok. Podáváme s vařenými bramborami, karbanátky nebo s volským okem.
recept,fotorecept,tykev,smetana sladká na vaření,kopr,Omáčky a prívarky,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
Karbanátky recept | 0 ?? | kcal | |
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
kopr | 2 12 | polévkové lžíce kcal | |
mouka hladká | 40 139 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 20 180 | mililitrů kcal | |
smetana sladká na vaření | 500 800 | mililitrů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
tykev | 1.5 390 | kilogram kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal |
Recept

2.
... překrojíme podélně na poloviny a lžící vydlabeme semínka.

3.
Pak ji nastrouháme.

4.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 20 mililitrů
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.

5.
voda 50 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
K cibuli přidáme dýni, osolíme, podlijeme trochou vody a za občasného míchání 15 minut dusíme.

6.
smetana sladká na vaření 500 mililitrů • mouka hladká 40 gramů
Ve smetaně rozmícháme mouku a přívarok zahustíme.

7.
kopr 2 polévkové lžíce
Nakonec vmícháme čerstvý nasekaný kopr, promícháme a podle chuti dosolíme.


Dobrou chuť!