Cuketový prívarok
Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.
recept,fotorecept,cuketa,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Omáčky a prívarky,Recepty slovenské kuchyně
Omáčky a prívarky
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
cuketa | 1 | kus | |
cukr krystalový | 2 | čajové lžičky | |
kopr | - | ||
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 3 | polévkové lžíce | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | - | ||
sůl zeleninová | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | - | ||
voda | 300 | mililitrů |
Recept
1.
Jednu větší cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Nakrájíme si cibuli nadrobno.
2.
Cuketu nastrouháme na hrubší nudličky a trochu posolíme.
3.
Na oleji zpěníme cibulku.
4.
voda 300 mililitrů
Přidáme cuketu, promícháme a po 3 minutách přilijeme vodu a dusíme přikryté asi 10 minut.
5.
cukr krystalový 2 čajové lžičky • sůl • kopr • sůl zeleninová 1 čajová lžička
Přidáme cukr, sůl, vegetu a kopr.
6.
mouka hladká 3 polévkové lžíce • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • mléko 200 mililitrů
V misce dohladka rozmícháme mouku se smetanou a mlékem a za stálého míchání přilijeme k podušené cuketě. Necháme 3 minuty přejít varem a odstavíme.
7.
Do prívarku můžeme přimíchat nerozešlehané vejce a uvařit je do ztracena 3-4 minuty nebo ho můžeme podávat s vajíčky uvařenými natvrdo.
Dobrou chuť!