Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.
recept,fotorecept,cuketa,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Omáčky a prívarky,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
cuketa | 1 ?? | kus kcal | |
cukr krystalový | 2 41 | čajové lžičky kcal | |
kopr | 0 ?? | kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 3 157 | polévkové lžíce kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl zeleninová | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 0 ?? | kcal | |
voda | 300 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
Jednu větší cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Nakrájíme si cibuli nadrobno.

2.
Cuketu nastrouháme na hrubší nudličky a trochu posolíme.

3.
Na oleji zpěníme cibulku.

4.
voda 300 mililitrů
Přidáme cuketu, promícháme a po 3 minutách přilijeme vodu a dusíme přikryté asi 10 minut.

5.
cukr krystalový 2 čajové lžičky • sůl • kopr • sůl zeleninová 1 čajová lžička
Přidáme cukr, sůl, vegetu a kopr.

6.
mouka hladká 3 polévkové lžíce • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • mléko 200 mililitrů
V misce dohladka rozmícháme mouku se smetanou a mlékem a za stálého míchání přilijeme k podušené cuketě. Necháme 3 minuty přejít varem a odstavíme.

7.
Do prívarku můžeme přimíchat nerozešlehané vejce a uvařit je do ztracena 3-4 minuty nebo ho můžeme podávat s vajíčky uvařenými natvrdo.


Dobrou chuť!