svetvemne.cz

Cuketový prívarok s tofu

     

Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný prívarok s koprem a smetanou. Na vrch si můžete dát vajíčko nebo tofu.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bobkový list1kus
Cuketa1.2kilogram
Cukr krystalový1polévková lžíce
Kopr2polévkové lžíce
Mouka hladká1polévková lžíce
Ocet1polévková lžíce
Olej řepkový3polévkové lžíce
Omáčka ústřičná1polévková lžíce
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Semínka sezamová1čajová lžička
Smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
Sůl½čajové lžičky
Tofu bílé200gramů
Vejce slepičí1kus
Voda200mililitrů

1. 

olej řepkový 3 PL  cuketa 1.2 kg  voda 200 ml  kopr 2 PL  bobkový list 1 ks  pepř černý mletý ¼ ČL  sůl ½ ČL

Cuketu nastrouháme najemno a osmahneme na oleji. Zalijeme trochou vody, dochutíme nasekaným koprem, kořením a necháme pomalu vařit doměkka.

2. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 250 ml  vejce slepičí 1 ks  mouka hladká 1 PL  cukr krystalový 1 PL  ocet 1 PL

Smetanu, vajíčko a mouku spojíme šleháním metličkou. Postupně tuto směs vmícháme do prívarku. Chvíli povaříme a podle chuti přidáme cukr a ocet.

3. 

tofu bílé 200 g  omáčka ústřičná 1 PL  semínka sezamová 1 ČL

Tofu nakrájíme na kousky a mírně smažíme na oleji z obou stran. Ochutíme ústřicovou omáčkou a sezamem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit