RECEPTY

Cuketový prívarok s tofu

Cuketový prívarok s tofu

Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný prívarok s koprem a smetanou. Na vrch si můžete dát vajíčko nebo tofu.

recept,fotorecept,cuketa,kopr,smetana kyselá (14-18% tuku),tofu bílé,Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list1kus
cuketa1.2kilogram
cukr krystalový1polévková lžíce
kopr2polévkové lžíce
mouka hladká1polévková lžíce
ocet1polévková lžíce
olej řepkový3polévkové lžíce
omáčka ústřičná1polévková lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
semínka sezamová1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
sůl½čajové lžičky
tofu bílé200gramů
vejce slepičí1kus
voda200mililitrů

 

Recept

1. 

olej řepkový 3 polévkové lžíce  cuketa 1.2 kilogram  voda 200 mililitrů  kopr 2 polévkové lžíce  bobkový list 1 kus  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Cuketu nastrouháme najemno a osmahneme na oleji. Zalijeme trochou vody, dochutíme nasekaným koprem, kořením a necháme pomalu vařit doměkka.

2. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  mouka hladká 1 polévková lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce  ocet 1 polévková lžíce

Smetanu, vajíčko a mouku spojíme šleháním metličkou. Postupně tuto směs vmícháme do prívarku. Chvíli povaříme a podle chuti přidáme cukr a ocet.

3. 

tofu bílé 200 gramů  omáčka ústřičná 1 polévková lžíce  semínka sezamová 1 čajová lžička

Tofu nakrájíme na kousky a mírně smažíme na oleji z obou stran. Ochutíme ústřicovou omáčkou a sezamem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie