svetvemne.cz

Koprová omáčka

     

Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cukr krystalový1.5čajové lžičky
Kopr
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%500mililitrů
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%
Mouka hladká80gramů
Máslo60gramů
Ocet2čajové lžičky
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Sůl1.5čajové lžičky
Voda250mililitrů

1. 

kopr

Čerstvý kopr opláchneme...

2. 

... a otrháme jemné části ze stonků. Nasekáme nadrobno. Množství kopru závisí na naší chuti. V našem receptu je použitých 25 g již čistého, nasekaného kopru.

3. 

máslo 60 g

Máslo rozpustíme...

4. 

mouka hladká 80 g

... a přisypeme mouku. Krátce osmahneme...

5. 

voda 250 ml  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 ml  sůl 1.5 ČL  cukr krystalový 1.5 ČL

... a zalijeme nejprve horkou vodou, přimícháme mléko a rozvaříme dohladka. Podle potřeby (pokud by se vytvořily žmolky) přecedíme. Přidáme kopr, sůl a cukr a 5 minut za stálého míchání povaříme.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  ocet 2 ČL  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

Přimícháme smetanu a dochutíme octem. Pokud je omáčka hustá rozředíme ji podle potřeby trochou mléka.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit