Smetanový bramborovo-dýňový prívarok

Chutný prívarok, který lze konzumovat bez přílohy. Komu by to nestačilo, může si přidat volské oko, sekanou či přikousovat chleba. :)
recept,fotorecept,brambory,tykev,kopr,smetana kyselá (14-18% tuku),Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
brambory | 750 690 | gramů kcal | |
kopr | 0 ?? | kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 160 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 40 139 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 640 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
tykev | 750 195 | gramů kcal | |
voda | 500 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
brambory 750 gramů • voda 500 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přilijeme vodu a přidáme sůl. 10 minut povaříme.


3.
... a nahrubo nastrouháme i s jadérky. (Pokud je dýně starší jadérka odstraníme lžící).

4.
Přidáme k bramborám spolu s čerstvým nasekaným koprem (případně sušeným) a 10 minut podusíme.

5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • mouka hladká 40 gramů
V mléce rozmícháme mouku...

6.
... a zavářku přilijeme do prívarku (omáčky). Necháme přejít varem.



Dobrou chuť!