svetvemne.cz

Smetanový bramborovo-dýňový prívarok

    

Chutný prívarok, který lze konzumovat bez přílohy. Komu by to nestačilo, může si přidat volské oko, sekanou či přikousovat chleba. :)

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory750gramů
kopr-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%250mililitrů
mouka hladká40gramů
máslo50gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
sůl1čajová lžička
tykev750gramů
voda500mililitrů

1. 

brambory 750 gramů  voda 500 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přilijeme vodu a přidáme sůl. 10 minut povaříme.

2. 

tykev 750 gramů

Dýni oloupeme...

3. 

... a nahrubo nastrouháme i s jadérky. (Pokud je dýně starší jadérka odstraníme lžící).

4. 

kopr

Přidáme k bramborám spolu s čerstvým nasekaným koprem (případně sušeným) a 10 minut podusíme.

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů  mouka hladká 40 gramů

V mléce rozmícháme mouku...

6. 

... a zavářku přilijeme do prívarku (omáčky). Necháme přejít varem.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů

Odstavíme z ohně a vmícháme smetanu...

8. 

máslo 50 gramů

... a máslo.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit