svetvemne.cz

Smetanový bramborovo-dýňový prívarok

     

Chutný prívarok, který lze konzumovat bez přílohy. Komu by to nestačilo, může si přidat volské oko, sekanou či přikousovat chleba. :)

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory750gramů
Kopr
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%250mililitrů
Mouka hladká40gramů
Máslo50gramů
Smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
Sůl1čajová lžička
Tykev750gramů
Voda500mililitrů

1. 

brambory 750 g  voda 500 ml  sůl 1 ČL

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přilijeme vodu a přidáme sůl. 10 minut povaříme.

2. 

tykev 750 g

Dýni oloupeme...

3. 

... a nahrubo nastrouháme i s jadérky. (Pokud je dýně starší jadérka odstraníme lžící).

4. 

kopr

Přidáme k bramborám spolu s čerstvým nasekaným koprem (případně sušeným) a 10 minut podusíme.

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 ml  mouka hladká 40 g

V mléce rozmícháme mouku...

6. 

... a zavářku přilijeme do prívarku (omáčky). Necháme přejít varem.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 g

Odstavíme z ohně a vmícháme smetanu...

8. 

máslo 50 g

... a máslo.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit