RECEPTY

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.

recept,fotorecept,fazole,brambory,Omáčky a prívarky,Recepty slovenské kuchyně

Omáčky a prívarky

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory

750

690

gramů

kcal

cukr krystalový

3

61

čajové lžičky

kcal

cukr krystalový

0

??

kcal

fazole

350

921

gramů

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

500

320

mililitrů

kcal

mouka hladká

3

157

polévkové lžíce

kcal

máslo

50

367

gramů

kcal

ocet

2

13

polévkové lžíce

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

200

622

mililitrů

kcal

sůl

0

??

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

voda

0

??

kcal

voda

1

0

litr

kcal

 

Recept

1. 

fazole 350 gramů  voda  sůl

Fazole den před vařením namočíme do studené vody. Vodu slijeme, nahradíme novou a fazole uvaříme doměkka s trochou soli. Scedíme.

Fazole den před vařením namočíme do studené...

2. 

Při přípravě můžeme použít i sterilované fazole, v čisté váze 750 g. Před použitím je scedíme z nálevu a propláchneme vodou.

Při přípravě můžeme použít i sterilované...

3. 

brambory 750 gramů  voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě se solí a bobkovým listem.

Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na...

4. 

cukr krystalový 3 čajové lžičky

K bramborám přidáme fazole a cukr.

K bramborám přidáme fazole a cukr....

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů  mouka hladká 3 polévkové lžíce

V mléce rozmícháme mouku.

V mléce rozmícháme mouku....

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů

Zavářku přilijeme do polévky a převaříme. Přidáme smetanu.

Zavářku přilijeme do polévky a převaříme....

7. 

ocet 2 polévkové lžíce  cukr krystalový  sůl  máslo 50 gramů

Omáčku odstavíme z ohně, dochutíme svařeným octem, případně ještě trochou cukru a soli podle chuti. Nakonec vmícháme máslo.

Omáčku odstavíme z ohně, dochutíme svařeným...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit