svetvemne.cz

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

    

Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory750gramů
cukr krystalový3čajové lžičky
cukr krystalový-
fazole350gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%500mililitrů
mouka hladká3polévkové lžíce
máslo50gramů
ocet2polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sůl0
sůl1čajová lžička
voda-
voda1litr

1. 

fazole 350 gramů  voda  sůl

Fazole den před vařením namočíme do studené vody. Vodu slijeme, nahradíme novou a fazole uvaříme doměkka s trochou soli. Scedíme.

2. 

Při přípravě můžeme použít i sterilované fazole, v čisté váze 750 g. Před použitím je scedíme z nálevu a propláchneme vodou.

3. 

brambory 750 gramů  voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě se solí a bobkovým listem.

4. 

cukr krystalový 3 čajové lžičky

K bramborám přidáme fazole a cukr.

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů  mouka hladká 3 polévkové lžíce

V mléce rozmícháme mouku.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů

Zavářku přilijeme do polévky a převaříme. Přidáme smetanu.

7. 

ocet 2 polévkové lžíce  cukr krystalový  sůl  máslo 50 gramů

Omáčku odstavíme z ohně, dochutíme svařeným octem, případně ještě trochou cukru a soli podle chuti. Nakonec vmícháme máslo.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit