RECEPTY

Domácí bramborové lokše

Domácí bramborové lokše

Recept na chutné bramborové lokše. Podáváme jako přílohu k pečené kachně či huse, nebo je plníme slanými (kachní játra) nebo sladkými (makové, ořechová...) náplněmi. Příprava je jednoduchá, ale mouka bude po celé kuchyni. :) Stojí však za to.

recept,fotorecept,brambory,Bramborové přílohy,,Recepty slovenské kuchyně

Bramborové přílohy

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy recept-
Pečená kachna na medu s hroznovou omáčkou recept-
Pečená kachna na pomerančích recept-
brambory1kilogram
mouka hladká300gramů
máslo-
sádlo-
sádlo kachní-
sůl-

 

Recept

1. 

brambory 1 kilogram

Brambory uvaříme ve vodě téměř doměkka. Nesmí být tvrdé a nesmějí se ani rozpadat. Necháme je dobře vychladnout. Proto je lepší vařit je den před přípravou lokší.

2. 

Studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno do hluboké mísy.

3. 

mouka hladká 300 gramů  sůl

Přisypeme mouku, trošku soli a zamícháme.

4. 

Těsto přendáme na vál posypaný moukou a pracujeme na těstě. Když se nám zdá, že je těsto hotové, jemné a kompaktní, vytvoříme z něj váleček dlouhý asi 45 cm. Váleček rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.

5. 

Z každého kousku postupně rozválíme, na pomoučeném vále, kulatou placku o průměru 22 cm.

6. 

Pečeme na horkém kovovém plátu, ale protože ho doma nemáme, tak nejlepší je horká keramická pánev. Pečeme samozřejmě na sucho. Lokše zlehka oprášíme a položíme na pánev. Krátce pečeme ...

7. 

... a obrátíme. Upečeme z druhé strany. Během pečení, pokud jsme dobře zpracovali těsto, se budou lokše nafukovat, proto je jemně přitlačíme obracečkou na dno pánve. Lokše vyndáme z pánve, papírovou utěrkou odstraníme spálené zbytky mouky a pokračujeme v pečení další placky.

8. 

sádlo kachní  máslo  sádlo

Upečenou lokše potřeme z jedné strany, nejlépe rozpuštěným kachním sádlem, ale můžeme i rozpuštěným máslem smíchaným s trochou vepřového sádla.

9. 

Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy recept  Pečená kachna na medu s hroznovou omáčkou recept  Pečená kachna na pomerančích recept

Lokše pokládeme na sebe, přitom se vždy promastí jedna lokše od druhé. Udržujeme v teple. Pokud si lokše připravíme předem skladujeme je zabalené ve fólii v lednici. Před podáváním je vybalíme a zahřejeme zakryté v troubě, ve které se nám právě dopéká kachna.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie