Špaldovo-bramborové halušky s krupicí

Vhodné jako příloha k paprikášům, perkeltům či omáčkám. Také vhodné jako samostatný pokrm na sladko s mákem a cukrem, nebo na slano s brynzou a slaninou.
recept,fotorecept,pšeničná krupice,mouka špaldová celozrnná,brambory,Bramborové přílohy,Bezlaktózové
Bramborové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 368 | gramů kcal | |
mouka špaldová celozrnná | 60 204 | gramů kcal | |
pšeničná krupice | 200 722 | gramů kcal | |
sádlo | 1 135 | polévková lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
pšeničná krupice 200 gramů • mouka špaldová celozrnná 60 gramů
Do mísy navážíme krupici a špaldovou mouku.



4.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto přes sítko na halušky protlačíme do vody.

5.
Když noky vyplavou na povrch 8 minut povaříme.

6.
sádlo 1 polévková lžíce
Scedíme, rychle propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme do misky, kde je zlehka omastíme a promícháme.

Dobrou chuť!