svetvemne.cz

Špaldovo-bramborové halušky s krupicí

    

Vhodné jako příloha k paprikášům, perkeltům či omáčkám. Také vhodné jako samostatný pokrm na sladko s mákem a cukrem, nebo na slano s brynzou a slaninou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory400gramů
mouka špaldová celozrnná60gramů
pšeničná krupice200gramů
sádlo1polévková lžíce
sůl-
voda0

1. 

pšeničná krupice 200 gramů  mouka špaldová celozrnná 60 gramů

Do mísy navážíme krupici a špaldovou mouku.

2. 

brambory 400 gramů

Brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme je spolu s vajíčkem k moukám.

3. 

voda

Přilijeme vodu a vypracujeme středně tuhé těsto.

4. 

voda  sůl

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto přes sítko na halušky protlačíme do vody.

5. 

Když noky vyplavou na povrch 8 minut povaříme.

6. 

sádlo 1 polévková lžíce

Scedíme, rychle propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme do misky, kde je zlehka omastíme a promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit