Pečená kachna na pomerančích

Podáváme s dušeným zelím a houskovým knedlíkem přelitým výpekem z kachny.
recept,fotorecept,kachna,pomeranč,pomerančová šťáva,Kachní maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
| kachna | 2400 6768  | gramů kcal  | |
| med | 2 99  | polévkové lžíce kcal  | |
| pepř bílý mletý | 2 30  | čajové lžičky kcal  | |
| pomeranč | 2 ??  | kusy kcal  | |
| pomerančová šťáva | 50 23  | mililitrů kcal  | |
| sůl | 6 0  | čajových lžiček kcal  | |
| voda | 0 ??  | kcal  | |
| voda | 200 0  | mililitrů kcal  | |
| zázvor mletý | 2 9  | čajové lžičky kcal  | 
Recept
1. Příprava
kachna 2400 gramů • sůl 5 čajových lžiček • voda • sůl 1 čajová lžička • pepř bílý mletý 2 čajové lžičky • pomeranč 2 kusy
Čerstvou nebo rozmrazenou kachnu omyjeme a dobře nasolíme, zvenku i zevnitř, den prěd pečením. Uložíme ji do chladu. V den pečení ji 3 hodiny před podáváním vyjmeme z ledničky a opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme ji do hlubokého pekáče, potřeme jemně solí a bílým pepřem. Do kachny vložíme dva oloupané pomeranče.

2. Pečení
voda 200 mililitrů • pomerančová šťáva 50 mililitrů • med 2 polévkové lžíce • zázvor mletý 2 čajové lžičky
Kachnu podlijeme vodou a zakrytou ji pečeme 1 hodinu v troubě na středním teplotním stupni. Z pomerančové šťávy, medu a mletého zázvoru si připravíme marinádu. Po hodině kachnu z trouby vyjmeme, obrátíme ji a potřeme marinádou. Dále ji pečeme zakrytou ještě 1 hodinu a pravidelně po cca 20 minutách kachnu obracíme, potíráme marinádou a podle potřeby podléváme vodou.

3. Dopékání
Na poslední půl hodinu pekáč odkryjeme, opět potřeme marinádou a na vyšším teplotním stupni zapečeme. V polovině rozpékání ji opět obrátíme a namarinujete. Teplotu při dopékání kontrolujeme, nesmí být příliš vysoká, aby se nám med nepřipálil. Upečenou kachnu necháme částečně vychladnout, vyjmeme z ní pomeranče, které nekonzumujeme. Kachnu naporcujeme a podáváme.

Dobrou chuť!






















