svetvemne.cz

Červené zelí s pomerančem

     

Dušené červené zelí s čerstvou pomerančovou šťávou má jemnou citrusovou chuť.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bobkový list2kusy
brambory100gramů
cibule200gramů
cukr krystalový50gramů
cukr krystalový0
kmín drcený1čajová lžička
ocet0
olej olivový30mililitrů
pomerančová šťáva300mililitrů
sůl2čajové lžičky
sůl0
zelí červené1200gramů

1. 

zelí červené 1200 gramů  cibule 200 gramů  olej olivový 30 mililitrů  cukr krystalový 50 gramů  bobkový list 2 kusy

Hlávku zelí opláchneme pod vodou, osušíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme. Krájíme ji proti směru listů, přičemž ji otáčíme, abychom ji neměli nakrájenou na dlouhé nudličky, košťál nekrájíme. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na horkém oleji v hlubokém hrnci. Přisypeme cukr a když se rozpustí přidáme bobkový list. Cukr necháme jemně zkaramelizovat ...

2. 

sůl 2 čajové lžičky  kmín drcený 1 čajová lžička

... přisypeme pokrájené zelí, osolíme a přidáme kmín. Promícháme a pod pokličkou za občasného míchání podusíme 10 minut.

3. 

pomerančová šťáva 300 mililitrů

Přilijeme pomerančovou šťávu a dále dusíme do změknutí zelí.

4. 

brambory 100 gramů  ocet  sůl  cukr krystalový

Nakonec zelí zahustíme, očištěnou, na kaši nastrouhanou bramborou a přidáme podle chuti ocet (přidání octa závisí na kyselosti pomerančové šťávy). Můžeme podle potřeby i dosolit a dosladit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit