svetvemne.cz

Červené zelí s pomerančem

    

Dušené červené zelí s čerstvou pomerančovou šťávou má jemnou citrusovou chuť.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bobkový list2kusy
brambory100gramů
cibule200gramů
cukr krystalový50gramů
cukr krystalový-
kmín drcený1čajová lžička
ocet-
olej olivový30mililitrů
pomerančová šťáva300mililitrů
sůl2čajové lžičky
sůl-
zelí červené1200gramů

1. 

zelí červené 1200 gramů  cibule 200 gramů  olej olivový 30 mililitrů  cukr krystalový 50 gramů  bobkový list 2 kusy

Hlávku zelí opláchneme pod vodou, osušíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme. Krájíme ji proti směru listů, přičemž ji otáčíme, abychom ji neměli nakrájenou na dlouhé nudličky, košťál nekrájíme. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na horkém oleji v hlubokém hrnci. Přisypeme cukr a když se rozpustí přidáme bobkový list. Cukr necháme jemně zkaramelizovat ...

2. 

sůl 2 čajové lžičky  kmín drcený 1 čajová lžička

... přisypeme pokrájené zelí, osolíme a přidáme kmín. Promícháme a pod pokličkou za občasného míchání podusíme 10 minut.

3. 

pomerančová šťáva 300 mililitrů

Přilijeme pomerančovou šťávu a dále dusíme do změknutí zelí.

4. 

brambory 100 gramů  ocet  sůl  cukr krystalový

Nakonec zelí zahustíme, očištěnou, na kaši nastrouhanou bramborou a přidáme podle chuti ocet (přidání octa závisí na kyselosti pomerančové šťávy). Můžeme podle potřeby i dosolit a dosladit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit