Červené zelí s pomerančem

Dušené červené zelí s čerstvou pomerančovou šťávou má jemnou citrusovou chuť.
recept,fotorecept,zelí červené,pomerančová šťáva,Zeleninové přílohy,,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 ?? | kusy kcal | |
brambory | 100 92 | gramů kcal | |
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 0 ?? | kcal | |
kmín drcený | 1 17 | čajová lžička kcal | |
ocet | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 30 264 | mililitrů kcal | |
pomerančová šťáva | 300 135 | mililitrů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
zelí červené | 1200 324 | gramů kcal |
Recept
1.
zelí červené 1200 gramů • cibule 200 gramů • olej olivový 30 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • bobkový list 2 kusy
Hlávku zelí opláchneme pod vodou, osušíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme. Krájíme ji proti směru listů, přičemž ji otáčíme, abychom ji neměli nakrájenou na dlouhé nudličky, košťál nekrájíme. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na horkém oleji v hlubokém hrnci. Přisypeme cukr a když se rozpustí přidáme bobkový list. Cukr necháme jemně zkaramelizovat ...

2.
sůl 2 čajové lžičky • kmín drcený 1 čajová lžička
... přisypeme pokrájené zelí, osolíme a přidáme kmín. Promícháme a pod pokličkou za občasného míchání podusíme 10 minut.


4.
brambory 100 gramů • ocet • sůl • cukr krystalový
Nakonec zelí zahustíme, očištěnou, na kaši nastrouhanou bramborou a přidáme podle chuti ocet (přidání octa závisí na kyselosti pomerančové šťávy). Můžeme podle potřeby i dosolit a dosladit.

Dobrou chuť!