RECEPTY

Dušené bílé zelí

Dušené bílé zelí

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Dušené zelí podáváme k pečené kachně nebo k pečeným vepřovýmu masům. Pokud při jeho přípravě použitý cukr necháme zkaramelizovat, bude mít hotový pokrm podle stupně karamelizace vždy jinou výslednou barvu.

recept,fotorecept,zelí bílé,Zeleninové přílohy,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Zeleninové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

6

Hmotnost porce

356 g

Energie porce

157 kcal

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cibule

300

132

gramů

kcal

cukr krystalový

2

121

polévkové lžíce

kcal

kmín drcený

1

17

čajová lžička

kcal

ocet

4

26

polévkové lžíce

kcal

olej slunečnicový

20

180

mililitrů

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

voda

100

0

mililitrů

kcal

zelí bílé

1600

464

gramů

kcal

 

Recept

1. Krájení zelí

zelí bílé 1600 gramů

Z povrchu hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a celou hlávku opláchneme pod tekoucí vodou. Zelí osušíme a překrojíme na čtvrtiny. Krájíme tenké proužky, tvrdý střed - košťál zelí nekrájíme. Při krájení otáčíme zelí tak, abychom košťál v podstatě okrajovali.

Z povrchu hlávkového zelí odstraníme...

2. Příprava cibulovo-karamelového základu

cibule 300 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Cibuli očistíme a nakrájíme. V hlubokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a podusíme chvíli pod pokličkou. Cibule se nesmí připálit. Přidáme cukr a za stálého míchání ho zkaramelizujeme do požadované barvy.

Cibuli očistíme a nakrájíme. V hlubokém hrnci...

3. 

sůl 2 čajové lžičky  kmín drcený 1 čajová lžička  voda 100 mililitrů

Do hrnce přidáme nakrájené zelí, sůl a kmín. Dobře promícháme. Pokud je zelí sušší a tužší (zimní) můžeme ho podle potřeby podlít vodou. Dusíme pod pokličkou 20 - 30 minut za občasného promíchání.

Do hrnce přidáme nakrájené zelí, sůl a...

4. 

ocet 4 polévkové lžíce

Do hotového zelí přidáme ocet a promícháme. Případně ho podle chuti ještě dosolíme.

Do hotového zelí přidáme ocet a promícháme....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit