RECEPTY

Dušené bílé zelí

Dušené bílé zelí

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Dušené zelí podáváme k pečené kachně nebo k pečeným vepřovýmu masům. Pokud při jeho přípravě použitý cukr necháme zkaramelizovat, bude mít hotový pokrm podle stupně karamelizace vždy jinou výslednou barvu.

recept,fotorecept,zelí bílé,Zeleninové přílohy,,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

6

Hmotnost porce

356 g

Energie porce

157 kcal

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cibule

300

132

gramů

kcal

cukr krystalový

2

121

polévkové lžíce

kcal

kmín drcený

1

17

čajová lžička

kcal

ocet

4

26

polévkové lžíce

kcal

olej slunečnicový

20

180

mililitrů

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

voda

100

0

mililitrů

kcal

zelí bílé

1600

464

gramů

kcal

 

Recept

1. Krájení zelí

zelí bílé 1600 gramů

Z povrchu hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a celou hlávku opláchneme pod tekoucí vodou. Zelí osušíme a překrojíme na čtvrtiny. Krájíme tenké proužky, tvrdý střed - košťál zelí nekrájíme. Při krájení otáčíme zelí tak, abychom košťál v podstatě okrajovali.

Z povrchu hlávkového zelí odstraníme...

2. Příprava cibulovo-karamelového základu

cibule 300 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Cibuli očistíme a nakrájíme. V hlubokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a podusíme chvíli pod pokličkou. Cibule se nesmí připálit. Přidáme cukr a za stálého míchání ho zkaramelizujeme do požadované barvy.

Cibuli očistíme a nakrájíme. V hlubokém hrnci...

3. 

sůl 2 čajové lžičky  kmín drcený 1 čajová lžička  voda 100 mililitrů

Do hrnce přidáme nakrájené zelí, sůl a kmín. Dobře promícháme. Pokud je zelí sušší a tužší (zimní) můžeme ho podle potřeby podlít vodou. Dusíme pod pokličkou 20 - 30 minut za občasného promíchání.

Do hrnce přidáme nakrájené zelí, sůl a...

4. 

ocet 4 polévkové lžíce

Do hotového zelí přidáme ocet a promícháme. Případně ho podle chuti ještě dosolíme.

Do hotového zelí přidáme ocet a promícháme....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit